ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Geleneksel yıl sonu ziyaretlerinde sıra Schweinfurt ve Gießen’deydi

27.12.2019

Her yıl sonunda üye dernekleri ziyaret eden ABTTF yöneticileri, 25 Aralık Çarşamba günü Schweinfurt ve Gießen’deydi. ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, ABTTF Başkan Yardımcıları Sebahattin Mümin, Sami Yusuf ve Mustafa Kasap bu iki şehirde yaşayan Batı Trakya  Türkleri ile bir araya geldiler. 

Ziyaretler sırasında ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, 2019 yılını değerlendirerek Batı Trakya Türk toplumunun hak ve özgürlüklerinde bu yılda da bir ilerleme sağlanamadığını ifade etti. Batı Trakya’da yıl içinde cereyan eden önemli gelişmeleri aktaran Habip Oğlu, bu gelişmeler karşısında ABTTF’nin attığı adımları dile getirdi. ABTTF’nin 2020 yılı  planını aktaran Habip Oğlu, Federasyon olarak Batı Trakya  Türklerinin sorunlarını uluslararası alanda dile getirmeye devam edeceklerini söyledi. 

Ziyaretlerde ABTTF Başkanlık Kurulu, dernek yöneticilerinden derneklerin sorunlarını ve ihtiyaçlarını da dinledi. Başkan Habip Oğlu, Federasyon’un gücünü derneklerden aldığını belirterek 2020 yılında da üye derneklerin düzenleyecekleri etkinliklere destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

GALERİ