ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Dünya İnsan Hakları Günü kutlu olsun!

10.12.2019

Halit Habip Oğlu: “İnsan haklarının tüm dünyada coşkuyla kutlandığı bu önemli günde, ülkemiz Yunanistan’ı Batı Trakya Türk toplumuna karşı yürüttüğü sistematik ayrımcılığa derhal son vermeye ve bizlerle doğrudan ve yapıcı diyalog kurmaya çağırıyoruz.”

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu tarafından 1948 yılında kabul edildiği gün olan 10 Aralık tarihi her yıl Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile her insanın eşit olduğu, ırk, renk, din, cinsiyet, dil, siyasi veya diğer görüşler, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, doğum veya diğer statüler sebebiyle ayrım gözetmeksizin herkesin aynı insan haklarına sahip olduğunu ilan edilmiştir. Bu yılki Dünya İnsan Hakları Günü’nün teması, “Gençlik İnsan Hakları için Ayağa Kalkıyor” ve bu tema çerçevesinde tüm dünyada çeşitli etkinlik ve kampanyalar düzenleniyor.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle bir açıklama yayımlayan BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, 2019 yılında özellikle gençlerin muazzam bir aktivizm yaparak dünyamızın yaşadığı kriz hakkında seslerini daha yüksek sesle dile getirdiğini ve söz konusu olanın kendilerinin ve henüz doğmamış olanların gelecekleri olduğuna dikkat çektiklerini vurguladı.  İklim değişikliği ya da dünyadaki birçok ülkede yaşanan insan hakları krizleri ile mücadelenin tabii ki de sadece genç insanların omuzlarına yüklenemeyecek kadar önemli olduğunu belirten Bachelet, herkesin dayanışma içerisinde bir arada durarak acil olarak eyleme geçmesi gerektiği ifade etti. Karar vericiler insanların adalet ve eşitlik çağrılarına kulak vermeli diyen Bachelet, herkes için hakların ve seçeneklerin olduğu bir dünya için barışçıl ve güçlü bir şekilde tüm dünya genelinde hareke geçilmesi gerektiğini ifade etti 

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Batı Trakya Türk toplumunun Avrupa ve uluslararası alandaki temsilcisi ABTTF olarak tüm insanların 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü en içten duygularımızla kutluyoruz. İnsan haklarının tüm dünyada coşkuyla kutlandığı bu önemli günde, ülkemiz Yunanistan’ı Batı Trakya Türk toplumunu karşı yürüttüğü sistematik ayrımcılığa derhal son vermeye ve bizlerle doğrudan ve yapıcı diyalog kurmaya çağırıyoruz” açıklamasında bulundu. 

*Fotoğraf: www.un.org/en/observances/human-rights-day

GALERİ