ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Rodop Faziletli Müftüsü İbrahim Şerif’e hapis cezası

07.11.2019

Halit Habip Oğlu: “Mahkemenin müftümüz İbrahim Şerif aleyhinde verdiği hapis cezası kararı, ülkemiz Yunanistan’ın son yıllardaki Batı Trakya Türk toplumunun temsilcilerini yıldırma ve sindirme politikasının tezahürü olan siyasi nitelikte bir karardır.”

Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türk toplumunun seçtiği Rodop Faziletli Müftüsü İbrahim Şerif, 18 Mart 2016’da Dedeağaç’a bağlı Musaköy’de anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin bir önceki Gümülcine Başkonsolosu ile Cuma namazına katıldığı ve burada namaz kıldırdığı için “müftülük makamını gasp” suçlamasıyla yargılandığı davada 80 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Yunan meclisinde bir milletvekilinin konuyla ilgili soru önergesinin ardından Dedeağaç savcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Davanın duruşması 5 Kasım 2019 tarihinde Dedeağaç Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Müftü Şerif’e verilen 80 günlük hapis cezası mahkeme tarafından paraya çevrildi. Müftü Şerif karara itiraz ederek davayı bir üst mahkemeye taşıyacak.

Konuya ilişkin olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Değerli müftümüz İbrahim Şerif’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi ABTTF olarak her daim kendisinin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyor, dava sürecinde kendisine sonsuz desteğimizi sunuyoruz. Dedeağaç Asliye Ceza Mahkemesi’nin Müftü Şerif aleyhinde verdiği hapis cezası kararı, Yunanistan’ın son yıllardaki Batı Trakya Türk toplumunun temsilcilerini yıldırma ve sindirme politikasının tezahürü olan siyasi nitelikte bir karardır ve kabul edilmesi mümkün değildir. Ülkemiz Yunanistan’ı Batı Trakya Türk toplumunun antlaşmalarla garanti altına alınmış olan dini özerkliğine ve din özgürlüğüne saygı göstermeye ve seçtiğimiz müftüleri tanımaya çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

GALERİ