ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Liderimiz merhum Dr. Sadık Ahmet’i aramızdan ayrılışının 24. yılında saygı, sevgi, özlem ve minnetle anıyoruz

23.07.2019

Halit Habip Oğlu: “Liderimiz merhum Dr. Sadık Ahmet tüm yaşamını Batı Trakya Türk toplumunun demokratik hak ve özgürlükler mücadelesine adamıştır. ABTTF olarak merhum liderimizin sağlığında olduğu gibi bugün de aynı heyecan ve azimle Batı Trakya Türklerinin hak ve çıkarlarını Avrupa ve uluslararası alanda kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz” 

24 Temmuz 1995 tarihinde geçirdiği elim trafik kazasında yaşamını yitiren Batı Trakya Türk toplumunun unutulmaz lideri ve önderi merhum Dr. Sadık Ahmet’in aramızdan ayrılışının 24. yılında Gümülcine’deki kabri başında düzenlenecek özel bir törenle anılacak. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu olarak liderimiz merhum Dr. Sadık Ahmet’i vefatının 24. yılında saygı ve hasret ile yad ediyoruz. 

Yunan devletinin Batı Trakya Türk toplumuna karşı uyguladığı baskı ve ayrımcılığa cesurca karşı çıkan merhum Dr. Sadık Ahmet, bu uğurda hapis yatmış ancak Batı Trakya Türk toplumunun etnik Türk kimliği için verdiği mücadelesinden hiçbir zaman vazgeçmemiştir. İlkeli, kararlı ve cesur duruşu ile Batı Trakya Türk toplumunun sesi olan merhum Dr. Sadık Ahmet, toplumumuzun uğradığı ayrımcılığı dünya kamuoyuna duyurmuştur. Yunanistan’daki 1989 genel seçimlerinde Batı Trakya Türk toplumunun ilk bağımsız milletvekili olarak Yunan meclisine seçilen ancak milletvekilliği iptal edilen merhum Dr. Sadık Ahmet, 1990 yılında ikinci kez bağımsız milletvekili seçilmiş, 1991’de de Batı Trakya Türk toplumunun yegane siyasi partisi Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’ni kurmuş, onun ilk genel başkanlığını yapmıştır.

Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarını uluslararası alanda duyurmak amacı ile 1988 yılında kurulan ABTTF olarak uluslararası alanda yürüttüğümüz mücadele yolculuğunu liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in vefatının ardından yalnız yürümek zorunda kalmaktan dolayı üzüntü duysak da mücadele azmimizden ve kararlığımızdan asla vazgeçmedik.

ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, merhum Dr. Sadık Ahmet’in vefatının 24. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Tüm yaşamını Batı Trakya Türk toplumunun demokratik hak ve özgürlükler mücadelesine adamış olan liderimiz merhum Dr. Sadık Ahmet’ı dualarla, saygı ve özlemle anıyoruz. ABTTF olarak merhum liderimizin sağlığında olduğu gibi bugün de aynı heyecan ve azimle Batı Trakya Türk toplumunun gasp edilen eğitim ve dini özerkliğinin iadesi için mücadele etmeye, hak ve çıkarlarını kararlılıkla savunmaya ve Yunanistan’da uğradığı ayrımcılığı Avrupa ve uluslararası alanda duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

GALERİ