ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliğine katıldı

16.07.2019

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) menfur darbe girişiminin üçüncü yıldönümü olan 15 Temmuz 2019 tarihinde “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” münasebetiyle T.C. Essen Başkonsolosluğu’nca düzenlenen anma törenine katıldı. Başkonsolosluk binasında düzenlenen anma törenine ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu iştirak etti. 

Essen şehri ve çevresinde faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, din görevlileri, basın mensupları, vatandaşlar ve Başkonsolosluk personelinin katıldığı anma töreni 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kuran-ı Kerim okundu ve 15 Temmuz’u anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.  Daha sonra din görevlileri tarafından sala verildi, kasideler okundu.

Anma töreninde konuşan T.C. Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’nin eşi benzeri olmayan bir ihanet olayı ile karşı karşıya kaldığını, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk devletinin temellerini hedef alarak varlığına kastettiğini belirterek 15 Temmuz hain darbe girişiminin ellerine fırsat geçtiğinde bu tür şebekelerin nelere cüret edebileceklerini göstermesi bakımında ibret verici olduğunu, Türk milletinin tek yürek olup büyüklük göstererek devletine, cumhuriyetine, demokrasisine sahip çıktığını, bu ihanete karşı kararlı bir duruş sergilediğini ifade etti. Bu yüzden 15 Temmuz’un “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak ilan edildiğini not eden Başkonsolos Cebeci, “Bir kez daha demokrasimize, istiklal ve istikbalimize canları pahasına sahip çıkan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükran duygularımızı yineleyerek sözlerime son veriyorum” dedi.

Anma töreni, 15 Temmuz şehitleri, kahraman gaziler, Türkiye Cumhuriyeti ordusu ve Türk milleti için yapılan dua ile sona erdi. Etkinliğin düzenlendiği salonda davetliler için 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili fotoğraflar da sergilendi.

GALERİ