ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Türkiye Dışişleri Bakanı Abdullah Gül Gümülcine'ye geliyor!

10.12.2004
K.E.İ.Ö-Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün dönem başkanlığını 1 Kasım'dan itibaren devralan Yunanistan bir dizi toplantıya ev sahipliği yapacaktır. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Evripidis Stilyanidis (Rodop İli Milletvekili) komisyon toplantılarının Yunanistan'ın değişik şehirlerinde yapılacağını; enerji ilgili toplantının Dedeağaç'ta düzenleneceğini belirtti. Stilyanidis, örgütün dışişleri bakanları zirve toplantısının ise 23 Nisan 2005 tarihinde Gümülcine'de olacağını belirtti. Toplantıya diğer üye üilke bakanlarının yanısıra,Türkiye Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün de katılması beklenmektedir.

Türkiye'nin öncülüğünde kurulan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü zamanla genişledi ve Karadeniz'e üye olmayan ülkeleri de bünyesine aldı. Yaklaşık olarak 350 milyon insanın yaşadığı bu bölge büyük bir pazar olarak görülmektedir ve AB tarafından da önemsenmektedir.

Son bir yıl içerisinde Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlayan Batı Trakya Türkleri, bu örgütün zirvesi dolayısıyla da Türkiye Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü ağırlamanın şerefini yaşayacaktır. Daha şimdiden bu toplantının bölgemize ve diğer Karadeniz ülkelerine yararlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyoruz.