ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF DİTİB’in geleneksel iftarına katıldı

14.05.2019

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nce (DİTİB) 10 Mayıs 2019 tarihinde Almanya’nın Köln şehrinde geleneksel olarak düzenlenen iftar programına katıldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Müslümanların yanı sıra Almanya’daki Katolik ve Protestan kiliselerinin temsilcilerinin de katıldığı iftar programına ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ve ABTTF Başkan Yardımcısı Sami Yusuf iştirak etti. 

Köln DİTİB Merkez Camii Konferans Salonu’nda “İnfak” sloganıyla düzenlenen iftar programı Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen Almanca yaptığı açılış konuşmasında, Ramazan’ın kardeşlik, dostluk, sevgi ve saygının güçlendiği bir ay olduğunu belirterek bu yılki Ramazan ayında düzenledikleri iftar programlarının sloganının “İnfak” olduğunu, bu kavramın yardımlaşma, dayanışma, paylaşma, insanlığın huzuru için maddi ve manevi yardım ve israftan sakınma gibi anlamlarının bulunduğunu ifade etti. Türkmen, İnfak’ın toplumda barışa, birlikteliğe ve dayanışmaya vesile olduğunu kaydederek bir sofranın paylaşımının İslam’ın yanı sıra Yahudilik ve Hristiyanlıkta da yer aldığını ve ortak bir yemeğin toplumu, insanların birbirine bağlılığını, güveni, merhameti, dayanışmayı ve paylaşmayı sembolize ettiğini dile getirdi.

Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes ise yaptığı konuşmada ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılıkla kararlıkla mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Erciyes ayrıca eğitimin önemine de değinerek Almanya’daki Türk toplumunun sosyal hayatta her açıdan daha etkin hale gelebilmesi için eğitimin temel koşul olduğunu söyledi.

Almanya Katolik Kilisesi Başpiskoposluğu’ndan Ulrich Pöner ile Almanya Protestan Kilisesi Yüksek Meclis üyesi Dr. Detlef Görrig de yaptıkları konuşmalarda her türlü aşırılığı ve fanatizmi kınayarak birlik, beraberlik, barış ve huzur içinde yaşamanın önemine atıfta bulundular.

Dua ile oruçların açılması ve birlikte yenilen iftar yemeğinin ardından program sona erdi.

GALERİ