ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun!

30.04.2019

ABTTF Başkanlık Kurulu olarak Batı Trakya Türk toplumuna mensup işçi ve emekçiler başta dünyadaki tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyoruz.

1 Mayıs İşçi Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan ve pek çok ülkede resmi bayram olan bir gündür. İşçi Bayramı’na uzanan sürecin ilk adımı 1856 yılında Avustralya’nın Melbourne kentinde taş ve inşaat işçilerinin çalışma saatlerinin azaltılması ve sekiz saatlik iş günü için başlattığı protestolara kadar dayanmaktadır. Milletlerarası İşçi Kardeşliği Teşkilatı’nın 1889 yılında Fransa’nın başkenti Paris’te yaptığı kongrede (2. Enternasyonal’in 1. kongresi) işçilerin dayanışmaları amacıyla 1 Mayıs’ın tüm dünyada birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanmasına karar verildi. Zamanla sekiz saatlik iş günü birçok ülkede resmen kabul edilirken 1 Mayıs işçi ve emekçilerin birlik ve dayanışmasını yansıtan bir bayram niteliği kazandı. 1 Mayıs, Batı Trakya Türk toplumunun anavatanı Türkiye’de de “Emek ve Dayanışma Günü” olarak çeşitli etkinliler ile kutlanmaktadır.

Yunanistan’daki siyasi baskı ve ekonomik nedenlerden dolayı yıllar içerisinde Almanya başta Avrupa’nın pek çok ülkesine göç ederek yaşamlarını orada sürdüren Batı Trakya Türklerinin büyük kesimi bugün bu ülkelerde işçi olarak çalışmaktadır. Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak Batı Trakya Türk toplumuna mensup işçi ve emekçiler başta dünyadaki tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyor, bu günün dünyada barış, kardeşlik ve dayanışmanın güçlenmesine vesile olmasını diliyoruz.

GALERİ