ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF’den Halver ve Meschede derneklerine ziyaret

11.12.2018
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) geleneksel yıl sonu üye dernek ziyaretleri kapsamında 2 Aralık 2018 Pazar günü Halver Batı Trakya Türk Kültür Derneği’ni, 7 Aralık 2018 Cuma günü de Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, ABTTF Başkan Yardımcısı Sami Yusuf, ABTTF Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Apti Oğlu ve ABTTF Denetim Kurulu üyesi İsmail Rüşüt Halver ve Meschede derneklerinin yönetici ve üyeleri ile bir araya geldi.

Ziyaretlerde ABTTF’nin 2018 yılında gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan ABTTF Başkanı Habip Oğlu, ABTTF’nin 2018 yılında olduğu gibi 2019 yılında da üye derneklerce önemli milli, kültürel ve dini gün ve aylarda Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türklerine yönelik düzenlenecek sosyal ve kültürel etkinliklere destek ve katkıda bulunacağını kaydetti. Ziyaretlerde Batı Trakya Türk toplumu ile ilgili güncel gelişmeler ve Yunanistan’daki son durum hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Halver ve Meschede derneklerine ABTTF’ye verdikleri maddi ve manevi destek için teşekkür eden Başkan Habip Oğlu, derneklerin yönetici ve üyeleri ile ailelerinin yaklaşan yeni yıllarını kutlayarak 2019’un Batı Trakya Türk toplumu için sorunlarının çözüme kavuştuğu hayırlı bir yıl olmasını diledi.
GALERİ