ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF “Azınlıkları Koruma Paketi Girişimi” konulu uzmanlar toplantısına katıldı

12.10.2018
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 10 Ekim 2018 tarihinde “Azınlıklar Koruma Paketi (MSPI)” başlıklı Avrupa Vatandaşları Girişimi’nin tartışıldığı uzmanlar toplantısına katıldı. Girişimin mimarı ve hamisi Avrupa Milletleri Federal Birliği’nin (FUEN) Brüksel’deki Avrupa Ofisi’nde düzenlenen toplantıya ABTTF Brüksel Temsilciliği’nden Aykut Garipoğlu iştirak etti.

Toplantıda MSPI’nin uygulanma sürecine ilişkin takvim ve girişimdeki taleplerin hayata geçirilmesi ele alındı

Avrupa’nın birçok yerinden azınlık konularında uzman isimlerin yer aldığı toplantıya FUEN adına Başkan Loránt Vincze ve Başkan Yardımcısı Gösta Toft katıldı. Toplantıda, FUEN’nin öncülüğündeki kampanya ile Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 devlette 1 milyonun üzerinde imza toplanarak başarıya ulaşan MSPI’de yer alan talepler doğrultusunda AB’deki ulusal azınlıklar ve azınlık hakları ile ilgili Avrupa Komisyonu’na sunulacak yasa önerileri tartışıldı.

FUEN Başkanı Loránt Vincze yaptığı giriş konuşmasında MSPI ve 1 milyon imza kampanyasının başından bugüne kadar neler yaşandığını katılımcılara özetleyerek FUEN’nin MPSI ile ilgili bir sonraki aşamadaki stratejilerini ve amaçlarını aktardı. Ardından yapılan dört farklı oturumda toplantıya katılan akademisyenler, azınlık hakları uzmanları ve avukatlar, dil, eğitim, kültür, bölgesel politikalar, eşitlik, telif hakları ve azınlık bölgelerinde işitsel-görsel medya serbestliği konularında görüşlerini sundular ve MSPI kapsamında bundan sonra izlenecek stratejiyi tartıştılar. Toplantı, FUEN Başkan Yardımcısı Gösta Toft’un oturumlarda ele alınan konuları özetleyerek yaptığı kapanış konuşması ile sona erdi.
GALERİ