ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Dr. Sadık Ahmet’i saygı ve hürmetle anıyoruz!

20.07.2018
Halit Habip Oğlu: “Batı Trakya dışına çıkarak tüm ülkede varlık göstermeliyiz. Dr. Sadık Ahmet’in bıraktığı yerden sürdürdüğümüz mücadelemize daha güçlü devam etmeli, Batı Trakya Türkleri ile ilgili konularda doğrudan söz sahibi olmayı başarmalıyız”

Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerini temsilen Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) olarak Batı Trakya Türk toplumunun lideri Dr. Sadık Ahmet’i ölüm yıldönümünde hasret ve hürmet ile anıyoruz.

24 Temmuz 1995 tarihinde trafik kazası neticesinde yaşamını yitiren Dr. Sadık Ahmet, Batı Trakya Türk toplumunun hak ve özgürlükler mücadelesinde cesareti, azmi ve dirayeti ile Batı Trakya Türk toplumunun lideri olmuştur. Ölümünün ardından Batı Trakya Türklerine ışık olmaya devam eden Dr. Sadık Ahmet, ABTTF olarak uluslararası alanda yürüttüğümüz mücadelede bizlere örnek olmaya devam etmektedir.

Dr. Sadık Ahmet’in ölüm yıldönümü vesilesi ile bir açıklama yapan ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, Dr. Sadık Ahmet’in Batı Trakya Türklerine karşı haksız uygulamalar ve hak ihlalleri karşısında dimdik durduğunu ifade ederek ölümünden sonra da Dr. Sadık Ahmet’in ilkeli duruşu ve azmi ile yolumuza ışık tutmaya devam ettiğini kaydetti.

“Ülkemiz Yunanistan, Batı Trakya Türk toplumunu yıllardır ötekileştirerek tehdit unsuru olarak nitelendirmekle birlikte sağ duyu ve iyi niyetten yoksun bir politika izlemektedir. Yıllardır farklı siyasi partilerin iktidara gelmesine rağmen hükümetlerin Batı Trakya Türklerine yönelik politikaları samimiyetsiz ve gerçekleri yanıltmaya yönelik olmuştur. Bir adım dahi ilerlemiş değiliz. Bu nedenle mücadelemizde yeni bir sürece gidilmesi gerekiyor” diyen Habip Oğlu, Batı Trakya Türklerinin kültürel, sosyal ve siyasi alanda Batı Trakya dışına çıkarak ülke genelinde görünür kılınması gerektiğini kaydetti.

“Özgüveni sağlam, kendi ayakları üzerinde durabilen bir toplum olarak kendimize inanmalıyız” diyen Habip Oğlu, sosyal ve kültürel alanda Batı Trakya Türk toplumunun belediyeler aracılığı ile ülke genelindeki tüm etkinliklere iştirak etmesi gerektiğini, böylece Batı Trakya Türklerinin çoğunluk ile diyalog kurarak Yunanistan’ın asli unsurlarından olduğunu göstermesi gerektiğini söyledi.

Habip Oğlu, siyasi alanda ise Dr. Sadık Ahmet’in kurucusu olduğu Dostluk, Eşitlik, Barış(DEB) Partisi’nin bölgedeki diğer kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde seçim barajına rağmen eyalet ve genel seçimlere katılarak potansiyelini ortaya koyması gerektiğini ifade etti. Mayıs 2014’teki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ispat ettiği üzere DEB Partisi’nin potansiyel olarak büyük bir siyasi güce sahip olduğunu kaydeden Habip Oğlu, diğer siyasi partiler ile rekabete girerek DEB Partisi’nin uzun vadede diğer partiler ile müzakere etme imkanı yaratmak için çalışması gerektiğini belirtti.

Seçim barajı nedeniyle Batı Trakya Türk toplumunun mecliste temsil edilmemekten endişe duymaması gerektiğini söyleyen Habip Oğlu, DEB Partisi’nin siyasi alanda yeni bir atılım gerçekleştirmesi halinde Yunanistan’da her kesimin Batı Trakya Türklerinden bahsedeceğini belirtti. Habip Oğlu, Batı Trakya Türklerinin bu durumu fırsata çevirerek ülke medyasında kendini anlatma imkanı bulacağını, gündem yaratma imkanına sahip olacağını ifade etti.

Habip Oğlu, “Artık kendinden daha emin, daha cesur adımlar atma zamanımız geldi. Amacımız Batı Trakya dışına çıkarak tüm ülkede varlık göstermek olmalı! Bu şekilde Dr. Sadık Ahmet’in bıraktığı yerden sürdürdüğümüz mücadelemize daha güçlü devam edeceğiz, Batı Trakya Türkleri ile ilgili konularda doğrudan söz sahibi olmayı başaracağız” dedi.










GALERİ