ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Essen’de anıldı

16.07.2018
ABTTF T.C. Essen Başkonsolosluğu’nun düzenlediği Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliğine katıldı

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle T.C. Essen Başkonsolosluğu’nun düzenlediği anma törenine katıldı. Başkonsolosluk binasında düzenlenen anma törenine ABTTF Başkanlık Kurulu’nu temsilen ABTTF Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin katıldı.

Çok sayıda dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldığı törende Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı, 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Sala okunmasıyla devam etti. 15 Temmuz destanı anısına hazırlanan slayt gösterisi salonda bulunan katılımcılarla birlikte izlendi.

T.C. Essen Başkonsolosu Şener Cebeci’nin konuşması ile devam eden anma töreninde daha sonra 15 Temmuz ile ilgili video gösterisi ve kaside okundu. 15 Temmuz gazisi Harun Özkarcı’ya, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan “Devlet Övünç Madalyası” takdim edildi. Özkarcı, madalyasını T.C. Essen Başkonsolosu Şener Cebeci’nin elinden aldı. Tören şehitler için yapılan dua ile son buldu.


GALERİ