ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Ankara Batı Trakya Türk Birliği Derneği Kültür Şenliği

19.11.2004
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ziyaretinin ilk günü dernek ofisinde verilen iftar sofarsına katıldı. Ankara Batı Trakya Türk Birliği Derneği Ramzan ayı boyunca her akşam iftar sofrası düzenleyerek, Ankara’da yaşamakta olan Batı Trakyalılar’ı bir araya getirmektedir. İftar sofrasına aynı akşam Halit Habipoğlu ve Ankara Batı Trakya Türk Birliği Derneği Başkanı Varol Haliloğlu’nun yanısıra Gümülcine Milletvekili İlhan Ahmet ve Bursa Milletvekili Mustafa Dündar da iftar sofrasına katıldılar. Üç konuk da birer konuşma yaparak karşılaştıkları bu sıcak ortamdan dolayı Ankara Batı Trakya Türk Birliği Derneği Başkanı Varol Haliloğlu’na teşekkürlerini sundular.

Halit Habipoğlu önce Bursa Milletvekili Mustafa Dündar’a milletvekili seçilmesinden dolayı bir tebrik ziyaretinde bulunarak, kendisine başarılar diledi.

2. Batı Trakya Türk Birliği Kültür ve Sanat Şöleni’nde dernek başkanı Varol Haliloğlu, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Başkanı Halit Habipoğlu, Bursa Milletvekili Mustafa Dündar, Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve Gümülcine Eski Başkonsolosu Avni Botsalı konuşma yaptilar. Milletvekilleri, eski bakanlar, Ankara Vali Yardımcısı, çok sayıda bürokrat, İstanbul Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Burhanettin Hakgüder katılımcılar arasında yerlerini aldılar. Şenliklerin başlangıcında Ankara Batı Trakya Türk Birliği Derneği Başkanı Varol Haliloğlu, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Başkanı Halit Habipoğlu, Bursa Milletvekili Mustafa Dündar birer konuşma yaptılar.

Yaptığı konuşmada önce katılanları selamlayan Halit Habipoğlu, konuşmasında “Sağlanan büyük gelişmelere rağmen azınlığımızın sorunları devam etmektedir. Türk kimliğimiz tanınmamaktadır. Siyaset, eğitim, din ve vakıflar gibi birçok konuda haklarımız verilmemektedir. Yılmamalıyız. Bu yönde çalışmaya aralıksız devam etmeliyiz. ABTTF olarak bizler çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Sorunlarımızı uluslararası alanda anlatmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Avrupa’da azınlık hakları konusunda yaşanan gelişmelere değinen Halit Habipoğlu, BM Azınlık Çalışma Grubu, Avrupa Ulusları Federal Birliği (FUEN), AGİT ve HABITAT nezdinde yapılan çalışmalar ve Yunanistan Vatandaşlık Yasası’nın 19. maddesi nedeniyle vatandaşlıktan atılmış ve henüz daha vatandaşlığını geri alamamış kişilerle ilgili yapılan girişimler hakkında bilgi verdi. Halit Habipoğlu son olarak, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki müzakere sürecinde, iki toplum arasında Batı Trakya Tük Azınlığı'nın köprü görevi göreceğini vurguladı.

Katılan konuklara birer plaket verildikten sonra şölen konserler ve halk oyunlarıyla son erdi.