ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türkleri Uluslararası Kadın Kurultayı yapıldı

03.05.2018
Kurultayda Batı Trakya Türk kadınları, ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi yaşamda karşılaştıkları sorunları tartıştı, talep ve önerilerini dile getirdi.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 28-29 Nisan 2018 tarihlerinde yapılan Batı Trakya Türkleri Uluslararası Kadın Kurultayı’na katıldı. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin (BTTDD) himayesinde, BTTDD İzmit Şubesi’nin ev sahipliğinde ve İzmit Belediyesi’nin desteğiyle Kocaeli Ticaret Odası’nda düzenlenen ve Batı Trakya Türk kadınlarını bir araya getiren kurultaya ABTTF’yi temsilen Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyesi Fatma Ahmetcik iştirak etti.

ABTTF Eğitim Komisyonu çalışmalarına katılarak bir sunum yaptı

Toplam iki gün süren kurultayın protokol konukları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun Dış Türklerden Sorumlu Danışmanı Taner Mustafaoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, BTTDD Kadın Kolları Genel Başkanı Nalan Hacıveli, Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü Sevil Şerifoğlu, İzmit Belediyesi Meclis üyesi ve Başkan Koordinatörü İbrahim Elgin ve BTTDD İzmit Şube Başkanı Lütfi Bodur yer aldı.

Kurultay, 28 Nisan’da Batı Trakya’dan gelen İskeçe Türk Birliği ve Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin folklor ekiplerinin açık alandaki gösterisi ile başladı. Sırasıyla saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve protokol konuşmalarının ardından Gündem Gazetesi’nin sahibi gazeteci Hülya Emin’in oturum başkanlığını yaptığı “Batı Trakyalı Türk Kadını” başlıklı panel düzenlendi. Kurultay aynı gün, Eğitim, Kadın Hakları, Aile ve Çocuk, Siyaset ve Ekonomi ile Kültür ve Sanat Komisyonlarının çalışmalarıyla devam etti. Komisyon çalışmalarında, Batı Trakya Türk kadınının yaşadığı sorunları anlatan sunumlar yapıldı. ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyesi Fatma Ahmetcik, yaklaşık yirmi kişinin dahil olduğu Eğitim Komisyonu’nda, Batı Trakya Türk toplumuna mensup biri olarak Yunanistan’daki ilk, orta ve yüksek öğrenimi sırasında edindiği kendi deneyimlerinden ve yaptığı gözlemlerinden örnekler vererek Batı Trakya Türklerinin eğitim alanında yaşadığı sorunlar konulu bir sunum yaptı.

29 Nisan Pazar günü komisyonlar tekrar toplanırken komisyon çalışmaları değerlendirildi ve kurultayın sonuç bildirgesi kaleme alındı. Kurultayın kapanışını BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin yaparken sonuç bildirgesini ise BTTDD Kadın Kolları Başkanları ve Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü Sevil Şerifoğlu birlikte okudular.