ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunanlı yönetmenden ‘camide bikini’ özrü

18.11.2004
Batı Trakya Türklerinin yoğun olarak yaşadığı İskeçe’nin Şahin köyünde bir Yunan dizisinin çekimi sırasında kadın oyuncuların camiye bikinili girmesinin yol açtığı skandal gerginliği devam ediyor.

Dizinin yönetmeni Stratos Markidis, “köyde gerginliğe sebep olmalarından dolayı” özür dilerken köy halkı, ‘Arhipelagos’ dizisinin İslam dinini alaya alması ve kadınların uygunsuz şekilde camiye girmelerinden dolayı savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yunan ulusal kanallarından Alfa TV’nin Hıristiyan bir erkeğin Müslüman bir kadına âşık olmasını konu alan dizinin bazı sahnelerinde İslam dinine saldırıldığını ifade eden Şahin köyü halkı, dizide rol alan bayanların camiye bikini ile girdiklerini görünce olayı protesto etmişti. Halk ile dizi çalışanları arasında itiş kakış yaşandığı; ancak yaralanan olmadığı belirtildi. Dizi çalışanlarının götürüldükleri polis merkezi ile cami önünde toplanan halk, saatlerce protesto gösterisi yaptı. Dizi ekibi İskeçe Suçüstü Mahkemesi’ne sevk edildi.

Bir görgü tanığı olayın gelişimini şöyle anlattı: “Alfa TV, Yukarı Cami önünde çekim yaptı. Daha sonra yağmur sebebiyle camiye bikiniyle kadınların girdiklerini gördük. Camiye gittiğimizde üzerindeki paltosunu kaldıran başrol oyuncularından bir bayan, uygunsuz hareketlerle göğüslerini göstererek bizi tahrik etti. Bunu diğer camide hatim töreni yapan cemaate bildirdik. Daha sonra halk toplanarak olayı protesto etti.”

Dizinin yönetmeni, Müslümanlardan ve Şahin halkından olayların yaşanmasına sebebiyet verdikleri için özür diledi. Olayların yaşanmasına sebep olan kadın oyuncular ise kadınların camiye girmelerinin yasak olduğunu bilmediklerini söyleyerek kendilerini savundu. Şahin köyüne giden Batı Trakya Türklerinin milletvekili İlhan Ahmet, izin alınmadan yapılan bu hareketin suç kapsamına girdiğini, bayan oyuncuların İskeçe savcılığı- na götürülerek ifadelerinin alınmasını istedi.

18.11.2004
Hasan Hacı
İskeçe


RADIKAL