ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Avrupa’da çeşitlilik için 1 milyon imza kampanyasında sona yaklaşıldı

28.03.2018
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) asil üyesi olduğu Avrupa Milletleri Federal Birliği’nin (FUEN) “Azınlıkları Koruma Paketi” başlıklı Avrupa Vatandaşları Girişimi için başlatılan 1 milyon imza kampanyasında son haftaya girildi. Avrupa’da yaşayan ulusal ve dilsel azınlıklar için Avrupa genelinde bir koruma mekanizmasının oluşturulması ve Avrupa’daki dilsel ve kültürel çeşitliliğin güçlendirilmesini amaçlayan girişim 3 Nisan 2017 tarihinde Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından tescil edilerek Haziran 2017’de imzaya açılmıştı.

Girişim için 3 Nisan 2018 tarihinde sona erecek kampanya ile AB üyesi en az yedi farklı ülkeden 1 milyon imzanın toplanması gerekiyor. Kampanyada şu ana yaklaşık 985 bin imzaya ulaşılmış olup 1 milyon hedefi için sadece 15 bin küsur imza kaldı.

AB üyesi bir ülkede sürekli ikamet eden veya AB üyesi bir devletin vatandaşı olan veyahut her iki koşulu birden taşıyan herkes “Azınlıkları Koruma Paketi” isimli girişime imzalarıyla destek verebilir. Almanya’da sürekli ikamet eden ve Yunan vatandaşı olan Batı Trakya Türklerinin yanı sıra Alman vatandaşlığına sahip tüm Türkler de kampanyaya Almanya’dan imza vererek destek olabilirler.

Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi ABTTF olarak Alman vatandaşlığı veya AB devletlerinden herhangi birinin vatandaşlığına sahip tüm Türkleri Avrupa’daki dilsel ve kültürel çeşitliliğin güçlendirilmesini amaçlayan girişim için başlatılan kampanyaya dahil olarak imza vermeye çağırıyoruz. Vereceğiniz imzalar, Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türkleri dahil Avrupa’da yaşayan tüm ulusal ve dilsel azınlıkların haklarını garanti altına almak için genel bir koruma mekanizması oluşturulmasını amaçlayan girişimin başarıyla sonuçlanması için büyük önemdedir.

Kampanyaya destek olmak için “Azınlıkları Koruma Paketi Girişimi - 1 Milyon İmza Kampanyası”nın http://www.minority-safepack.eu/main/index adresindeki ana sayfasında yer alan “İmzala” butonuna basılması, ardından açılan https://ec.europa.eu/citizens-initiative/32/public/#/ adresindeki yeni sayfada “Lütfen ülkeyi seçiniz” ibaresinde Almanya’nın seçilerek formun eksiksiz şekilde doldurulması ve nihayetinde “Destekle” butonuna basılarak formun gönderilmesi gerekmektedir.