ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Gümülcine Faziletli Müftüsü İbrahim Şerif aleyhine dava açıldı

09.03.2018
Halit Habip Oğlu: “Batı Trakya Türk toplumunun bizzat seçtiği müftülerimizi mesnetsiz suçlamalarla baskı altına almayı ve sindirmeyi amaçlayan eylem ve uygulamaların derhal son bulmasını istiyoruz.”

Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türk toplumunun seçtiği Gümülcine Faziletli Müftüsü ve Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı (BTTADK) İbrahim Şerif aleyhine “müftülük makamını gasp” suçlamasıyla dava açıldı.

Gümülcine Savcılığı tarafından açılan davada Müftü Şerif, 2016 yılının Aralık ayında Gümülcine şehrinin Alankuyu mahallesinde yaşayan Batı Trakya Türklerine yönelik gerçekleştirilen toplu sünnet töreninde tayinli müftünün yetki alanına giren faaliyetlerde bulunmakla ve dolayısıyla “müftülük makamını gasp” etmekle suçlanıyor. Davanın duruşması 8 Mayıs 2018 tarihinde Gümülcine’deki Tek Hakimli Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Konuya ilişkin olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Öncelikle değerli müftümüz İbrahim Şerif’e Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi ABTTF olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, mahkeme süreci dahil her daim kendisinin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Önce İskeçe Müftümüz Ahmet Mete Kasım 2017’de aynı suçlamayla yedi ay hapis cezasına çarptırılıyor. Şimdi de Gümülcine Müftümüz İbrahim Şerif aleyhine açılan bu dava. Batı Trakya Türk toplumunun bizzat seçtiği müftülerimizi mesnetsiz suçlamalarla baskı altına almayı ve sindirmeyi amaçlayan eylem ve uygulamaların derhal son bulmasını istiyor, ülkemiz Yunanistan’ı Batı Trakya Türklerinin dini özerklik ve özgürlüğüne saygı göstermeye çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.
GALERİ