ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Eski Dışişleri Bakanı Pangalos’tan Türk düşmanı ırkçı açıklama

14.02.2018
Halit Habip Oğlu: “Theodoros Pangalos’un skandal nitelikteki ırkçı ve faşizan nitelikteki açıklamasını şiddetle kınıyoruz”

Yunanistan Eski Dışişleri Bakanı Theodoros Pangalos, 13 Şubat Salı günü Skai radyosuna yaptığı açıklamada skandala imza attı. Türkiye’nin Ege’deki girişimleri ile ilgili soruya yanıt olarak Pangalos, “En iyi Türk, ölü Türktür. Ben buna inanıyorum. Çünkü hiç iyi bir Türk bulmadım. Temel değerlerden yoksunlar. Türkün adalet değeri yok” dedi. Pangalos’un ırkçı ve faşizan açıklaması Batı Trakya Türk toplumunda büyük tepkiye neden oldu.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türk toplumu adına Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) olarak ülkemizde Dışişleri Bakanı olarak görev yapmış Theodoros Pangalos’un skandal nitelikteki ırkçı ve faşizan açıklamasını şiddetle kınıyoruz. Pangalos’un açıklamasını kişisel bir açıklamaya indirgeyecek tüm siyasilerden cesur davranarak Türk düşmanı, ırkçı ve faşizan hiçbir söylemi kabul edemeyeceklerini yüksek sesle beyan etmelerini, Pangalos’u kınamalarını istiyoruz. Ülkemizi yönetenler ve yönetmeye talip olanlardan bu açıklamayı beklemekle birlikte tüm Yunan halkından da sağduyulu bir yaklaşım göstererek siyaset alanında ırkçı, faşizan ve nefret dilini kınamalarını bekliyoruz.” diye konuştu.