ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe Faziletli Müftüsü Ahmet Mete’ye 7 ay hapis cezası

14.11.2017
Halit Habip Oğlu: “Kendi dini liderleri olan müftülerini seçme hakkı 1990 yılından bugüne Yunanistan tarafından gasp edilmiş olan Batı Trakya Türk toplumunun din özgürlüğü mahkemenin verdiği hapis cezası kararıyla bir kez daha ayaklar altına alınmıştır.”

Yunanistan’daki Batı Trakya Türk toplumunun seçtiği İskeçe Faziletli Müftüsü Ahmet Mete ve Gökçepınar köyü imamı Erkan Azizoğlu “makam gaspı” suçlamasıyla yargılandıkları davada 7’şer ay hapis cezasına çarptırılırken ceza 3 yıl süreyle ertelendi.

Geçen yıl askerlik görevini yaptığı sırada hayatını kaybeden Batı Trakya Türk toplumu mensubu Ahmet Katunlu’nun Batı Trakya’daki Gökçepınar köyünde yapılan ve Yunan devleti tarafından atanmış müftünün de bulunduğu cenaze töreninden sonra İskeçe savcısı, “makam gaspı” ve “tayinli müftünün görevini yapmasına engel olma” iddiasıyla Müftü Mete ve imam Azizoğlu aleyhinde re’sen suç duyurusunda bulunmuştu. 13 Kasım 2017 tarihinde Selanik Tek Hakimli Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonucunda Müftü Mete ve imam Azizoğlu 7’şer ay hapis cezası aldı. Cezalar 3 yıl süreyle ertelenirken Müftü Mete ve imam Azizoğlu mahkemenin verdiği karara itiraz ederek bir üst mahkemeye başvurdu.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Öncelikle değerli müftümüz Ahmet Mete ve Gökçepınar köyü imamı Erkan Azizoğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, ABTTF olarak her daim kendilerinin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Ortada kanuna aykırı ve cezai müeyyideyi gerektirecek bir durum yokken mahkemenin verdiği hapis cezası tamamen siyasi nitelikte bir karardır ve biz Batı Trakya Türklerinin seçtiği müftümüzü yıldırma amacını taşımaktadır. Müftümüzün ve köy imamızın “makam gaspı” suçlaması ile hapis cezasına çarptırılması, kuşkusuz Batı Trakya Türk toplumu ve temsilcilerine yönelik son dönemde büyük artış gösteren baskı ve sindirme politikalarının bir parçasıdır. Kendi dini liderleri olan müftülerini seçme hakkı 1990 yılından bugüne Yunanistan tarafından gasp edilmiş olan Batı Trakya Türk toplumunun din özgürlüğü mahkemenin verdiği hapis cezası kararıyla bir kez daha ayaklar altına alınmıştır. Üst mahkemenin bu haksız kararı bir an önce bozmasını ve adaletin yerini bulmasını ümit ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

*Fotoğraf: www.gundemgazetesi.com
GALERİ