ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Ortaokulu ve Lisesi Batı Avrupa Programı

12.09.2017
Türkiye Cumhuriyeti Eskişehir ilindeki Anadolu Üniversitesi, 21 Ağustos-15 Eylül 2017 tarihleri arasında Açık Öğretim Lisesi ve Ortaokulu Batı Avrupa Programı`nın 2017-2018 öğretim yılı yeni kayıt başvurularını kabul edecektir.

İlkokul mezunları ve 4. sınıfı bitirenler, ilköğretim ya da ortaokullarının 5, 6, 7 veya 8. sınıfından ayrılanlar, ortaokuldan ayrılanlar ya da ortaokulu dışardan bitirme sınavına başvurup mezun olamayanlar, yurt dışında öğrenim görüp en az ilkokul 4. sınıfını bitirenler düzeyinde denklik belgesi olanlar Açık Öğretim Ortaokulu’nu tamamlayarak Açık Öğretim Ortaokulu Diploması elde edilebilirler.

Açık Öğretim Lisesi, farklı sebeplerden dolayı, eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalanlara, derslere girme mecburiyeti olmadan Lise Diploması almayı sağlamaktadır. Açıköğretim Lisesi`ni bitirerek Hauptschule veya Realschule`den mezun olunması ve Abitur sahibi olunmaması halinde de Türkiye’de veya Almanya’da üniversite okumak mümkündür.

Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programına kayıt yaptırmak isteyenlerin aşağıda yer alan e-postaya mektup adresleri ve telefon numaralarını yazarak ‘’Kayıt Başvuru Kılavuzu’’ ve ‘’Formu’’ istemeleri gerekmektedir. E-Posta: lise@anadolu-uni.de / Telefon: 0049 221 51 10 47

Açık Öğretim Lisesi kayıt başvurusu ise https://mebyurtdisi.anadolu.edu.tr bağlantısı üzerindeki kılavuz ve online başvuru rehberinde yer almaktadır. İlgilenenlerin kayıt için istenen belgeleri usulüne uygun bir şekilde hazırlayarak en geç 15 Eylül 2017 tarihine kadar;

Anadolu Uni. AÖL-BAP
Friesenplatz 13
50672 Köln
DEUTSCHLAND

adresine iadeli taahhütlü olarak göndermeleri gerekmektedir.