ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif bir kez daha ifade vermeye çağrıldı!

01.06.2017
Halit Habip Oğlu: “Yunan makamlarının Batı Trakya Türklerinin dini liderleri olan müftülere yönelik yıldırma ve sindirme girişimleri derhal son bulmalıdır.”

Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin seçtiği Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, savcılık emri üzerine 31 Mayıs 2017 tarihinde bir kez daha emniyette ifade verdi. Gündem gazetesinin haberine göre, 2016 yılında Gümülcine şehrinin Alankuyu mahallesinde Batı Trakya Türk toplumuna mensup erkek çocuklar için yapılan bir toplu sünnet töreni ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında avukatı ile birlikte Gümülcine Emniyet Müdürlüğü’ne giden Müftü Şerif, “müftü yetkileri ve makam gaspı” suçlamasıyla yazılı ifadesini sundu. Gazeteye yaptığı açıklamada Müftü Şerif, erkek çocuklarını sünnet ettirmenin İslam dininde önemli bir yeri olduğunu belirterek Yunanistan genelinde yaşanan ekonomik krizle beraber çok zor günler geçiren Alankuyu mahallesinin fakir sakinlerine bu sünnet töreni ile bir nebze olsun yardımcı olmaya çalıştıklarını, bütün olayın bundan ibaret olduğun ifade etti.

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, sonuncusu da dahil olmak üzere 2017 yılının başlangıcından bugüne kadar savcılık emri üzerine altı kez Gümülcine Emniyet Müdürlüğü’ne ifade vermiş oldu.

Konuya ilişkin olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Son aylarda ülkemiz Yunanistan’da müftülerimiz başta olmak üzere Batı Türk toplumunun kurum ve kuruluşlarının yöneticilerini hedef alan adli kovuşturmalar bir siyasi yıldırma ve baskı aracı haline dönüşmüş durumdadır. Batı Trakya Türklerinin seçtiği Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Yunan savcısı tarafından müftülük makamını gasp etmekle suçlanarak bir kez daha emniyette ifade vermiştir. Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi ABTTF olarak Yunan makamlarının müftümüz İbrahim Şerif’e yönelik tutumunu kınıyor ve müftümüze desteğimizi sunuyoruz. Yunan makamlarını, hukuk dışı hiçbir eylemin içinde bulunmayan müftülerimiz ve kurum yöneticilerimize yönelik yıldırma ve sindirme girişimlerine derhal son vermeye çağırıyoruz” dedi.

*Fotoğraf: www.gundemgazetesi.com
GALERİ