ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Παράλληλη έκθεση από την ABTTF στην Έκθεση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΗΠΑ 2016 για την Ελλάδα

07.04.2017
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) συνέταξε μια έκθεση ως σχόλια και απάντηση προς τις ΗΠΑ το 2016 στην Έκθεση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Ελλάδα σχετικά με τα θέματα των Τούρκων Δυτικής Θράκης και μετέφερε την έκθεση στο Υπουργείο Εξωτερικών και άλλες σχετικές διπλωματικές αποστολές. Η Παράλληλα έκθεσή της ABTTF, τόσο διευκρινίσεις σχετικά με τα ζητήματα που περιλάμβαναν επιφανειακά και ελλιπώς και διαβίβασαν πληροφορίες σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή.

ABTTF: Ισχυρισμός ότι «οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης επιβάλλουν πιέσεις για Πομάκους και Ρομά» είναι εξωπραγματικό!

Σε απάντηση στην έκθεση με την οποία τα προβλήματα των Τούρκων Δυτικής Θράκης καλύφθηκαν εν μέρει με την έκφραση «μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη», η ABTTF σημείωσε ότι η εθνική ταυτότητα της μουσουλμανικής μειονότητας, των οποίων το καθεστώς μειονότητας είχε οριστεί με τη Συνθήκη της Λωζάννης, στη συνθήκη ανταλλαγής πληθυσμών αναφέρεται σαφώς ότι είναι τουρκική. Σε απάντηση προς τους ισχυρισμούς ότι οι Πομάκοι και Ρομά στο εσωτερικό της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη υποβλήθηκαν στην πίεση από την «Τουρκική κοινότητα»,η ABTTF υπογράμμισε ότι ο ισχυρισμός αυτός δεν αντικατοπτρίζει με την πραγματικότητα.

Στην ομάδα Μπεκίρ Ουστά των περιπτώσεων αν η Ελλάδα δεν λάβει συγκεκριμένο βήμα, η Επιτροπή των Υπουργών θα λάβουν μια δεύτερη ενδιάμεση απόφαση

Η ABTTF δήλωσε ότι οι σύλλογοι που ανήκουν σε Τούρκων Δυτικής Θράκης με τη λέξη «Τούρκικη» στα ονόματά τους έκλεισαν και τα κανούρια συλλόγους δεν καταγράφονται , και αρθρωτά ότι η Ελλάδα επίμονα δεν εφαρμόζει τις ετυμηγορίες, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε άδικο σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις είναι γνωστό ότι στην ομάδα Μπεκίρ Ουστά των υποθέσεων που υποβλήθηκαν στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ABTTF ενημερώθηκε για την τελευταία εξέταση από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο 2017 και δήλωσε ότι εάν η Ελλάδα δεν έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα σε ένα αποτέλεσμα μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017, η Επιτροπή Υπουργών θα λάβει μια δεύτερη ενδιάμεση αφόφαση .

Οι Νομικές διαδικασίες κατά των εκπροσώπων των Τούρκων Δυτικής Θράκης έχουν μετατραπεί σε όργανο για την απειλή και τον εκφοβισμό της κοινότητας

Όσον αφορά την υπερβολική εξουσία της αστυνομίας, η ABTTF εξέφρασε η δικαστική διαδικασία για των εκπροσώπων της Δυτικής Θράκης έχουν μετατραπεί σε όργανο για την απειλή και τον εκφοβισμό της κοινωνίας και επέκρινε ότι η κράτηση του Ισμέτ Καδή, ο Δήμαρχος Ιάσμου (Yassıköy) ανά κατηγορία από αυτόν κατά την εντολή της αστυνομίας. Στην παράλληλη έκθεσή της ABTTF, ανέφερε ότι Αχμέτ Μέτε, εκλεγμένος Μουφτής Ξάνθης και Ιμπαραήμ Σερίφ, εκλεγμένο Μουφτή της Κομοτηνής καταδικάστηκαν για σφετερισμό του γραφείου του μουφτή είναι ένα μήνυμα που επιθυμούσαν να δοθεί στο σύνολό της κοινωνίας. Η ABTTF εξέφρασε την άποψη ότι νομική διαδικασία που ξεκίνησε εντός του πεδίου εφαρμογής της κατηγορίες εναντίον του Προέδρου και του Αντιπροέδρου το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) το οποίο είναι εκπρόσωπος της Τούρκικης της Δυτικής Θράκης στον πολιτικό τομέα έχουν πρόθεση να απειλήσουν την τουρκική κοινότητα που ζουν στην περιοχή.

Η ελληνική κυβέρνηση με μια μονομερή κίνηση, προετοιμάζεται για την πλήρη κατάργηση της θρησκευτικής αυτονομίας με το πρόσχημα της παροχής λύση για το θέμα Μουφτή

Ως απάντηση στην έκθεση στην οποία αναφέρεται ότι οι Μουφτήδες έχουν την εξουσία με σαρία αρμοδιότητες στους τομείς της κληρονομιάς και του αστικού δικαίου η ABTTF ανέφερε, ότι το δικαίωμα εκλέγειν των Τούρκων της Δυτικής Θράκης τους δικούς τους θρησκευτικούς ηγέτες τους χορηγήθηκε από τις διεθνείς συνθήκες και έχει σφετεριστεί από την ελληνική κυβέρνηση από το 1991. Η ABTTF υπογράμμισε ότι οι μουφτήδες την άσκηση των αρμοδιοτήτων της σαρία σήμερα είναι αυτές που ορίζονται από το ελληνικό κράτος. Μεταφέροντας τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τους μουφτήδες, η ABTTF ενημέρωσε γι 'αυτό την ανησυχία ότι η επιτροπή που ιδρύθηκε πρόσφατα με στόχο να εκσυγχρονίσει τα γραφεία Μουφτή δεν περιλαμβάνει κανέναν από Τούρκων Δυτικής Θράκης. Η ABTTF υπογράμμισε ότι το κράτος προετοιμάζεται για την κατάργηση της θρησκευτικής αυτονομίας μονομερώς.

Η εκπαιδευτική αυτονομία των Τούρκων Δυτικής Θράκης δεν λαμβάνεται υπόψη

Κάτω από τον τίτλο διακρίσεις, η ABTTF ανέφερε ότι η αυτόνομη δομή στην εκπαίδευση καταστρέφεται και επέκρινε το γεγονός ότι υπάρχει μόνο ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κάθε μία από τις επαρχίες της Ροδόπης και της Ξάνθης παρά το ότι ο πληθυσμός των Τούρκων Θράκης Δυτικής είναι πυκνή σε αυτές τις επαρχίες. Παρ 'όλα αυτά, η ABTTF σημείωσε αν και οι Τούρκοι Δυτικής Θράκης είναι αυτόνομοι στον τομέα της εκπαίδευσης, ο αριθμός των μειονοτικών σχολείων στην περιοχή μειώνεται ως αποτέλεσμα της εφαρμογής κλείσιμο σχολείων με μικρό αριθμό μαθητών για οικονομικούς λόγους και αυτή περιλαμβάνονται επίσης και μειονοτικά δημοτικά σχολεία.

Η ABTTF ανέφερε σωματικές και λεκτικές επιθέσεις εναντίον των Τούρκων της Θράκης Δυτικής

Η ABTTF επέκρινε το γεγονός ότι οι επιθέσεις σωματικές και λεκτικές μίσος εναντίον των Τούρκων της Θράκης Δυτικής δεν περιλαμβάνονται στην έκθεση και ανάφερε χωριστά τις επιθέσεις που συνέβησαν το 2016 και μεταξύ της περιόδου Ιανουαρίου-Απριλίου του 2017. Σε αυτό το πλαίσιο, η ABTTF μαζί με άλλες επιθέσεις, μετέφερε με λεπτομέρειες την επίθεση που διαπράττονται από βουλευτές της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής μέρος σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ABTTF στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2016 και την επίθεση σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Κόμμα DEP στην Αθήνα το Δεκέμβριο 2016.
ΓΚΑΛΕΡΙ