ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya’daki Göynüklü köyündeki caminin minaresinde silah bulundu

30.03.2017
Halit Habip Oğlu: “ABTTF olarak imam Sabri Emin Kahya’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletirken Batı Trakya Türklerinin kesin bir şekilde her daim şiddet ve teröre karşı olduğunu vurgulamak isteriz.”

Yunanistan’ın İskeçe iline bağlı Göynüklü köyündeki camide savcı ve polis ihbar üzerine arama yaptı. 28 Mart 2017 tarihinde yapılan aramada caminin minaresinde bir sırt çantası içerisinde iki adet ruhsatsız tabanca, bir susturucu ve bu silahlara ait kurşunlar bulundu. Gündem gazetesinin haberine göre, caminin imamı Sabri Emin Kahya bulunan silahlar nedeniyle gözaltına alınırken polis tarafından imamın evinde yapılan aramada da kendisinin “flobber” olarak bilinen av tüfeğine el konuldu. İskeçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorgulanan imam Sabri Emin Kahya, 29 Mart 2017 tarihinde mahkemeye çıkartılırken delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. İskeçe Savcılığı’nın camide bulunan silahlarla ilgili açtığı soruşturma ise devam etmektedir.

Konuya ilişkin olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Öncelikle imam Sabri Emin Kahya’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Her gün onlarca kişinin ibadet etmeye geldiği caminin minaresinde herkes tarafından görülebilecek bir noktaya birileri tarafından silah bırakılması, son dönemde Batı Trakya Türklerine yönelik siyasi baskı ve yıldırmaların artması göz önünde tutulduğunda birçok soruyu da beraberinde getiriyor. İskeçe’nin Göynüklü köyünde yaşanan bu olay, Yunanistan’da Batı Trakya Türk toplumunu hedef alan ve onu karıştırmaya yönelik oyunun son perdesidir ve tamamen alçakça bir komplonun ürünüdür. Batı Trakya Türklerinin tarihte hiçbir zaman şiddet olaylarının içerisinde yer almadığını ve kesin bir şekilde her daim şiddet ve teröre karşı olduğunu vurgulayarak Yunan makamlarından bu olayın bir an önce aydınlığa kavuşturulmasını bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.