ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Η Έκθεση ΗΠΑ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2016 για την Ελλάδα δημοσιεύτηκε

09.03.2017
Ο Πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου: "Παρά το γεγονός ότι στην έκθεση είναι τα προβλήματα των μειονοτικών μας αξιολογούνται σύντομα και επιφανειακά, επίσημες κρατικές διατριβή σχετικά με τα ζητήματα ιδιαίτερα σχετικά με τον ορισμό, τον πληθυσμό και τη δημογραφική δομή της μειονότητας επαναλαμβάνεται"

Η Έκθεση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες παγκοσμίως δημοσιεύεται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Μαρτίου 2017. Με το συνηθησμένο ορισμό της «μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη», τα προβλήματα των Τούρκων Δυτικής Θράκης ήταν κατα ένα μέρος στην Έκθεση Ανθρωπίνων δικαιωμάτων το 2016 για την Ελλάδα.

Στην έκθεση η Τούρκικη Μειονότητα της Δυτικής Θράκης:

Στην έκθεση στην οποία αναφέρεται η ελευθερία ορισμένων εθνοτικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένο και η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης περιορίζεται με την περιγραφή των «αναγνωρισμένη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη», θέματα που σχετίζονται με τη μειονότητα είναι τα εξής:

Στην έκθεση των ΗΠΑ, όπως αναφέρεται, παρά η κυβέρνηση αναγνωρίζει το δικαίωμα του ατόμου στον αυτοπροσδιορισμό, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προκλήσεις όταν εκφράζοντας την ταυτότητά τους και στη συνέχιση των πολιτισμών τους, σημειώνεται ότι, οι ενώσεις που περιλαμβάνουν τη λέξη τούρκικη στα ονόματα δεν είναι εγγεγραμμένοι από τα δικαστήρια.

Δημογραφικά στοιχεία του πληθυσμού:

Στην έκθεση των ΗΠΑ, για άλλη μια φορά φέτος, υπάρχει η δήλωση "Η κυβέρνηση αναγνώρισε επίσημα μια μουσουλμανική μειονότητα, όπως ορίζεται από τη Συνθήκη της Λωζάννης, που αποτελείται από περίπου 100,000-120,000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των εθνοτικών τουρκικής, πομακικής κοινότητες, και Ρομά κατά τη στιγμή της υπογραφής της Συνθήκης », στην έκθεση του 2016 επαναλαμβάνεται ξανά ο ισχυρισμός ότι σε ορισμένους Πομάκους και Ρομά από τον τουρκόφωνο κοινό να αρνούνται την ύπαρξη μιας πομακικής και Ρομά ταυτότητες χωριστά από τουρκική ταυτότητα.

Κρατώντας την ανακολουθία μεταξύ του πληθυσμού της Τουρκικής Μειονότητας και ο αριθμός του πληθυσμού στην έκθεση των ΗΠΑ του πληθυσμού της μειονότητας σημειώνεται ως 150 χιλιάδες στην έκθεση το 2013, 120 χιλιάδες στην έκθεση το 2014 σημειώνεται ως 100 με 120 χιλιάδες φέτος, όπως ήταν το περασμένο έτος.

Εκπαίδευση

Όσον αφορά τα προβλήματα στον τομέα της εκπαίδευσης στην έκθεση των ΗΠΑ, αναφορικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας για την Ελλάδα, σημειώνεται ότι υπάρχουν μόνο δύο σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που παρέχουν ελληνική και την τουρκική παιδεία. Διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι, με αναφορά στην εντολή του Διευθυντή Παιδείας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης η απαγόρευση αλληλογραφίας στα τούρκικα ανάμεσα με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα των διοικητικών αναφέρεται ότι αυτό ερμηνεύεται από ορισμένους βουλευτές και από ορισμένα μέλη των μειονοτήτων ως απαγόρευση τα τούρκικα στα σχολεία.

Εφαρμογή του ισλαμικού νόμου

Οι δηλώσεις του περασμένου έτους επαναλαμβάνεται υπό τον τίτλο των διαδικασιών δικαιοδοσίας και κατά συνέπεια επαναλαμβάνεται ότι οι μουσουλμάνοι παντρεύονται από διορισμένους μουφτήδες περιγράφεται ως «μουφτήδες διορίζονται από το κράτος» στον τομέα του κληρονομικού δικαίου και του αστικού δικαίου υπόκεινται σε ισλαμικό νόμο, ωστόσο, αν που επιθυμούν μπορούν να ζητήσουν από δικαστήριο των κοινών λόγων. Περαιτέρω αναφέρεται στην έκθεση, η οποία σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας, τα δικαστήρια δεν πρέπει να θεσπίσουν τις αποφάσεις του μουφτή (διορισμένο) έρχεται σε αντίθεση με το Ελληνικό Σύνταγμα ή τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ρατσιστική βία

Όσον αφορά Ρατσιστικής Βίας στο Δίκτυο Καταγραφής σημειώνεται για πρώτη φορά στην έκθεση ότι ένα πολιτικό πρόσωπο από την πλειοψηφία επιτέθηκε προφορικά σε αστυνομικό τμήμα στον πρόεδρο ενός αθλιτικού και πολιτισμικόυ συλλόγου της μειονότητας και η αστυνομία δεν θεώρησε αυτήν την επίθεση μια ρατσιστική βία και δεν εφαρμόστηκε η σύλληψη τον εισβολέα. Παρ 'όλα αυτά, οι επιθέσεις μίσους που διαπράχθηκαν το 2016 ενάντια στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δεν περιλαμβάνονται στην έκθεση .

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης(ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπογλου δήλωσε: '' Στην Έκθεση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΗΠΑ το 2016 για την Ελλάδα, το τμήμα σχετικά με την Τουρκική Μειονότητα είναι μεγάλο βαθμό η ίδια με την έκθεση του περασμένου έτους. Στην έκθεση, τα προβλήματα της μειονότητας μας αναφέρονται εν συντομία και επιφανειακά και ιδιαίτερα η επίσημη κρατική θέση επαναλαμβάνεται σχετικά με τον ορισμό, τον πληθυσμό και τη δημογραφική δομή της μειονότητας. Ως ABTTF, ως συνήθως, όπως κάθε χρόνο θα ξανά καταρτίσουμε μια παράλληλη έκθεση και να μεταφέρουμε τις απόψεις της μειονότητας μας για όλα τα θέματα στις σχετικές αρχές "

Για την πλήρη Έκθεση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΗΠΑ το 2016 για την Ελλάδα:
https://www.state.gov/j/drl/rls/hrrpt/humanrightsreport/index.htm#wrapper
ΓΚΑΛΕΡΙ