ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABD Kongresi Helsinki Komisyonu

30.06.1996
ABD Kongresi’ne bağlı Helsinki Komisyonu tarafından düzenlenen özel bir oturuma katılan Nesrin Hacı Mehmet ve Adem Bekiroğlu’ndan oluşan heyetimiz bu oturumda toplatıya katılanlara Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sarunalrını anlattı.

Oturuma konuşmacı olarak Adem Bekiroğlu’nun yanısıra Tözün Bahçeli (Türk-Yunan İlişkileri), İrina Laganis (Gümülcine Üniversitesi Tarih Profesörü) ve Van Koufoudakis (Yunan kökenli Amerikalı bilim adamı - Ohio Üniversitesi) katıldılar. Oturumu izleyenlerin arasında ABD Dışişler Bakanlığından temsilciler, Amerikan senatörleri, değişik ülkelerin büyükelçiliklerinden temsilciler, çeşitli komisyon üyeleri ve üniversite öğrencileri vardı (yaklaşık 90 - 100 kişi). Ayrıca Yunanistan’dan dört Milletvekili geldiği öğrenildi. Fakat milletvekilleri oturuma katılmadılar.

Oturuma katılan konuklar konuşmalarını yaptıktan sonra A.B.T.F. Genel Yönetmeni sayın Nesrin Hacı Mehmet bir konuşma yaparak sayın Prof. Laganis’e sorular sorup Laganisi köşeye sıkıştırdı. “Dünyanın her yerinde azınlıklar acı çeker, bu kuraldır” cevabını alması gayet şarşırtıcı oldu. Oturum sonrası heyetimiz çeşitli gazetelerle ve radyo stasyonlarıyla söyleşi yaptılar. Bunların arasında “The Washinton Times” gazetesi muhabiri sayın Refet Kaplan vardı.
GALERİ