ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunanistan’daki Batı Trakya Türk Azınlığı’nın radyosu Çınar FM saldırıya uğradı

19.01.2017
Halit Habip Oğlu: “Radyomuz Çınar FM’ye yönelik doğrudan azınlığımızın ifade ve medya özgürlüğünü hedef alan bu çirkin saldırı ile azınlığımızın sesi susturulmak istenmektedir.”

Yunanistan’da Gümülcine merkezli Türkçe yayın yapan Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ilk ve tek haber radyosu özelliğine sahip Çınar FM saldırıya uğradı. Batı Trakya Türk Azınlığı mensuplarının bir araya gelerek kurduğu Çınar FM radyosunun ana antenine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kasıtlı olarak zarar verildi. Saldırı sonrası ana antende oluşan büyük çaptaki hasar nedeniyle onarım çalışması tamamlanıncaya kadar Çınar FM yayınına geçici olarak yedek anten ile devam edecek.

Çınar FM yetkililerinden yapılan açıklamada, bu saldırının benzerinin yakın geçmişte de yaşandığını, Ocak 2015’te yapılan saldırıda da Çınar FM’nin hem anten sistemine hem de hem de vericilere büyük zarar verildiğini ifade ettiler.

Konuya ilişkin olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi ABTTF olarak radyomuz Çınar FM’ye yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Çınar FM, demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde yayın hayatını yıllardır başarıyla sürdüren bir haber, kültür ve bilgi radyosudur. Türkçe dilinde yayın yapan Çınar FM’ye yapılan bu saldırı aslında Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ifade ve medya özgürlüğünü hedef alan, azınlığımızın sesi susturmaya yönelik bir saldırıdır. Failler yakalanarak derhal yargı önüne çıkartılmalıdır. Yunan makamları azınlığımızın ifade ve medya özgürlüğüne karşı yapılan bu ve benzeri saldırıların gelecekte tekerrür etmemesi ve ülkemiz Yunanistan’da farklı seslere karşı hoşgörü kültürünün yerleşmesi için etkin bir şekilde önlemlerini almalıdır” dedi.

GALERİ