ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türklerinden Hüseyin Dayıcık Münih’teki saldırıda yaşamını yitirdi

28.07.2016
Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nin Münih kentinde 22 Temmuz 2016 tarihinde İran asıllı Alman vatandaşının kentteki bir alışveriş merkezinde bir restoran önünde kalabalığa ateş açması neticesinde yaşamını yitiren 10 kişi arasında Batı Trakya Türklerinden Hüseyin Dayıcık isimli bir genç de bulunmaktadır. Rodop iline bağlı Karacaoğlan (Aratos) köyünden 1999 doğumlu Hüseyin Dayıcık doğduğu Karacaoğlan’da toprağa verildi.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Yönetim Kurulu olarak ABTTF ailesi ve Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri adına genç kardeşimiz Hüseyin Dayıcık’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileriz. Silahlı saldırıda kurşunlardan kardeşini iterek kendisini siper eden gencimiz kahramanlık göstermiştir. Şiddet nerede, ne şekilde ve kime karşı olursa olsun kabul edilemez, ABTTF olarak şiddetin her türlüsünü kınıyoruz.

Bu kez terör ve şiddetin kurbanı bizlerden, ailemizden biri olmuştur. Bir kez daha ABTTF olarak genç kardeşimize Allah’tan rahmet diler, kederli ailesine ve tüm Batı Trakya Türklerine başsağlığı ve sabırlar dileriz.
GALERİ