ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

AP Milletvekillerine Tebrik Mesajı

08.11.2004
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Avrupa Parlamentosu Miletvekillerine göndermiş olduğu yazıyla, milletvekili seçilmelerinden dolayı tebrik etmiş ve başarılar dilemiştir. Milletvekillerine gönderilen yazıda şöyle denilmektedir.


"Sayın Milletvekili,

Avrupa Birliği, 10 yeni ülkenin katılımıyla üye sayısını 25 ülkeye çıkarttı. Avrupa Parlamentosu da, 25 Avrupa ülkesi vatandaşlarının seçtiği siz değerli milletvekillerinin katılımıyla bu yıl Temmuz ayında görevine başladı. Avrupa büyüyor ve gittikçe daha fazla ulus, dil ve kültür biraraya geliyor. Avrupa birliği gelişiyor ve bu çok kültürlülük sayesinde daha da güçleniyor.

Bizler Batı Trakya Türk Azınlığı olarak bir Avrupa ülkesi olan Yunanistan’da yaşıyoruz. Herkes gibi ülkemizin kalkınması, refahı, esenliği, birliği ve bütünlüğü için çalışıyoruz. Bizim kimliğimiz, dilimiz ve kültürümüz de yeni kurulan bu çok kültürlü Avrupa içerisinde bir zenginlik olarak yer almaktadır.

Avrupa’da yaşayan Batı Trakyalı Türkler tarafından kurulmuş bulunan 31 derneğin çatı kuruluşu olan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu olarak sizlere yeni görevinizde başarılar diler, saygılar sunarız.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Yönetim Kurulu adına
Genel Başkan
Halit Habipoğlu
"