ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Δεύτερη μελέτη των εγγραφών για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη

04.05.2016
Η ABTTF παρακολούθησε τη δεύτερη μελέτη της Ελλάδας στο πλαίσιο του μηχανισμού UPR ΟΗΕ.

Στη 25η σύνοδο της Ομάδας Εργασίας της Περιοδικής Εξέτασης (UPR) των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε στις 2 με 13 Μάη 2016 στο οποίο πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μελέτη της Ελλάδος στη Γενεύη. Η πρώτη μελέτη της Ελλάδος στο πλαίσιο του μηχανισμού UPR είχε πραγματοποιηθεί το 2011 και η δεύτερη πραγματοποιήθηκε Τρίτη 3 Μαΐου του 2016. Η Μελέκ Κίρμανζτί Αρίκ, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής(ABTTF), συμμετείχε στην εν λόγω συνεδρία το οποίο μπορούν να το παρακολουθήσουν μόνο γενικό ή ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC) από τις ΜΚΟ.

Η Ελλάδα: Στα πλαίσια της πολιτικής με τα μέτρα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης οι επιπτώσεις είναι δυσμενείς στα ανθρωπίνα δικαιώματα

Η εθνική έκθεση της Ελλάδος που παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) Κωστής Παπαϊωάννου. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης επανεξέτασης, η Ελλάδα δήλωσε πρώτα υπήρξε μια σοβαρή οικονομική κρίση στα τελευτέα εξαετία, προσθέτοντας την υιοθέτηση μέτρων λιτότητας επηρέασαν αρνητικά τα τα ανθρώπινα δικαιώματα και των δημοκρατικών θεσμών. Η Ελλάδα αναφέρθηκε λεπτομερώς τις εμπειρίες όσον αφορά την μεταναστευτική κρίση / προσφύγων και σημείωσε μόνο το 2015, πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μη εγγεγραμμένους μετανάστες έφτασαν στη χώρα.

Επίσης, στη μελέτη ήρθαν στο προσκήνιο τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης επανεξέτασης της Ελλάδας, οι εκπρόσωποι των 92 κρατών μελών του ΟΗΕ έλαβαν το λόγο. Όσον αφορά ένα από τα κύρια θέματα της σοβαρής ανησυχίας για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, και συγκεκριμένα το δικαίωμα η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι, η Ελλάδα ανέφερε στην απάντησή της στην ερώτηση του Μεξικού πριν από τη σύνοδο, οι μηχανισμοί πρέπει να εξασφαλίζουν την άμεση προσοχή για την καταχώρηση των ενώσεων για να εξασφαλιστεί ότι οι μειονότητες απολαμβάνουν την ελευθερία τους, του συνεταιρίζεσθαι και της έκφρασης, την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και της έκφρασης προστατεύεται, χωρίς καμία διάκριση, προσθέτοντας ο καθένας που ζουν στη χώρα είναι ελεύθεροι να δηλώσουν την καταγωγή τους , να μιλούν τη γλώσσα τους , να ασκήσουν τη θρησκεία τους και να εκτελούν τα ιδιαίτερα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Η Ελλάδα υποστήριξε περαιτέρω »στη Θράκη, όπου ζει η μουσουλμανική μειονότητα», υπάρχουν μουσουλμανικές οργανώσεις των μειονοτήτων και των ΜΚΟ που έχουν καταχωρηθεί από τα αρμόδια δικαστήρια και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα, και από το 2008, έχουν δεκάδες οργανώσεις μειονοτήτων έχουν καταχωρηθεί, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο για την εκτέλεση αυτών των τριών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) μέσα σε πιθανές νομοθετικές αλλάγες.
ΓΚΑΛΕΡΙ