ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Almanya’nın Saarland eyaletinde camiye molotof kokteyli saldırı!

04.02.2016
ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu: “Almanya ve Avrupa’da yükselmekte olan ırkçılık ve İslam düşmanlığı bugün endişe verici boyutlara ulaşmış olup siyasiler tarafından gerekli adımların ivedilikle atılması, önleyici tedbirlerin uygulamaya konması elzemdir”

Almanya’nın Saarland eyaletinin Neunkirchen şehrindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Yunus Emre Camii’ne molotof kokteyli saldırı düzenlendi. Eyalet polis yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, 31 Ocak 2016 Pazar akşamı gerçekleştirilen saldırıda, kimliği belirsiz iki kişi tarafından atılan molotof kokteyleri caminin avlusuna düşerken yaralanan olmadı.

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) geçtiği habere göre, Alman Sol Parti tarafından verilen bir önergede, Almanya’da 2015 yılının Ocak ve Temmuz ayları arasında cami ve İslami kuruluşlara 23 adet saldırı gerçekleştirildiği ortaya çıkarken 2014 yılında camilere yapılan saldırı sayısı ise 45 olarak kayıtlara geçmişti.

Saldırıya ilişkin bir açıklama yayımlayan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “ABTTF olarak DİTİB Yunus Emre Camii’ne yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerin en kısa zamanda yakalanarak adalet önüne çıkartılmasını istiyoruz. Almanya’da camilere, Müslümanlara ve İslami müesseselere yönelik saldırılarda her geçen gün artış yaşanmakta, ancak siyasiler ve yetkililer bu konuda ilgisiz kalmaktadır. Almanya ve Avrupa’da yükselmekte olan ırkçılık ve İslam düşmanlığı bugün endişe verici boyutlara ulaşmış olup siyasiler tarafından gerekli adımların ivedilikle atılması, önleyici tedbirlerin uygulamaya konması elzemdir” dedi.