ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Gümülcine’deki Yeni Cami’ye çirkin saldırı!

16.10.2015
ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu: “Batı Trakya Türk Azınlığı bölgede yüz yıllardır yaşamakta olup Yunanistan’ın bir parçasıdır”

Batı Trakya Türk Azınlığı’na ait Yunanistan’ın Gümülcine şehrindeki Yeni Cami 10 Ekim 2015 tarihinde saldırıya uğradı. Millet gazetesinin haberine göre kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sabaha karşı gerçekleştirildiği tamin edilen çirkin saldırıda caminin tarihi ahşap kapısına siyah boyayla “ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (Türkler dışarı)” yazısı yazıldı. Saldırının Galatasaray futbol takımının Panthrakikos ile dostluk maçı yapmak üzere İstanbul’dan Gümülcine’ye geldiği aynı günde yapılması dikkat çekti.

Saldırıya ilişkin olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “ABTTF olarak Gümülcine’deki Yeni Cami’ye düzenlenen çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerin bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkartılmasını istiyoruz. Batı Trakya Türk Azınlığı bölgede yüz yıllardır çoğunlukla bir arada barış içerisinde yaşamakta olup Yunanistan’ın bir parçasıdır. Azınlığımıza karşı yapılan bu ırkçı saldırının esas amacı daha öncekilerde olduğu gibi gerilimi artırarak bölgedeki barış ve huzur ortamına zarar vermektir. Bunun önlenmesinde en büyük sorumluluk ise Yunan devleti ve toplumuna düşmektedir” açıklamasında bulundu.