ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yılın Avrupalısı Erdoğan

28.10.2004
Doğu ve Batı Almanya’nın birleştiği gün olan 3 Ekim’de her yıl geleneksel olarak dağıtılan “Quadriga Ödülleri” bu yıl 3 Ekim Pazar günü yapılan törenle dağıtıldı. “Quadriga Ödülleri” dört kategori üzerinden verilmekteydi. Bu yıldan itibaren bir beşinci ödül daha verilmeye başlandı.

Bu yılki ödüllerin şeref konuğu “Yılın Avrupalısı” seçilen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. Recep Tayyip Erdoğan’a ödülünü, Federal Almanya Şansölyesi Gerhard Schröder verdi. Gerhard Schröder ayrıca ödülü vermeden önce bir konuşma da yaptı.

Törende ayrıca Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, yazar Eric Emmanuel Schmitt, bariton Prof. Thomas Quasthoff ve insan hakları savunucusu Simon Panek de kendi alanalrında yaptıkları değerli çalışmalardan dolayı birer ödül aldılar. Ödül töreninde Türk ve Alman siyaset adamları, üst düzey diplomatlar, sinema sanatçıları, işadamları ve az sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri hazır bulundular.

Bu yılki ödül töreninde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nu Genel Başkan Halit Habipoğlu temsil etti. 1988 yılında kurulmuş olan Federasyonumuz bu düzeyde bir törende ilk kez yer almaktadır. Bu da ABTTF’nin yaptığı çalışmalarla kendine Almanya’daki kuruluşlar arasında önemli bir yer edindiğini göstermektedir. Bu törende yer almamız Batı Trakya Türkleri’nin varlığının kabulü anlamına da gelmektedir.