ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Το όνομα του τελευταίου κτύπημα της αυτονομίας της Τούρκικης εκπαίδευσης είναι ο νέος νόμος για την εκπαίδευση

27.08.2015
Ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου: ‘’Η χώρα μας η Ελλάδα σχετικά με την μειονοτική εκπαίδευση που εγκρίθηκε τον Νοέμβριο του 2014 στο ελληνικό κοινοβούλιο ,οι αξιώσεις ότι ο νόμος προετοιμάστηκε διάλογο με την μειονότητα δεν συμβιβάζεται με την πραγματικότητα σύμφωνα με τον νέο νόμο όπως αποσκοπεί αυξάνει το έλεγχο και την εξουσία πάνω στην μειονοτική εκπαίδευση.’’

Απόφοιτοι της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.) οι εκπαιδευτικοί Ελλάδας στη δημοσίευση δελτίο τύπου αντέδρασαν στο ισχυρισμό ότι ο καινούριος νόμος που εγκρίθηκε στο Ελληνικό κοινοβούλιο για την Μειονοτική εκπαίδευση με αριθ 4310/2014 ότι προετοιμάστηκε με τον σύλλογο εκπαιδευτικών της μειονότητας παίρνοντας τη θετική γνωμοδότηση τους. Σύμφωνα με το έγγραφο της εφημερίδας Γιουντέμ , στο δελτίο τύπου συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ-Ξάνθης υποδέχθηκε με μεγάλη θλίψη ο ισχυρισμός ότι η επιστολή που απευθύνετε στον πρόεδρο του συλλόγου Νουρετίν Κιγιτζί, η Επιτροπή του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ο Εκπρόσωπος της Ελλάδας Παναγιώτης Δημητράς όσον αφορά την μειονοτική εκπαίδευση στη Δυτική Θράκη δήλωσε ότι η απάντηση της Ελλάδας στην έκθεση που τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) η Ελλάδα παρουσίασε ότι η νομοθεσία παρασκευάστηκε με των εκπαιδευτικών μειονοτικών του συλλόγου με συνεννόηση και τη λήψη θετικής γνώμης των ενώσεων αυτών ενώ κατά τη διαδικασία παρασκευής του νόμου και την εφαρμογή δεν τάχθηκε σύνδεση με τα μειονοτικά ιδρύματα και με τους συλλόγους.

Σχετικό με το θέμα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπογλου, δήλωσε ότι σύμφωνα με το άρθρο Νο 4310/2014 εκπαιδευτικό νόμο που εγκρίθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο στις 27 Νοεμβρίου το 2014, η χώρα μας η Ελλάδα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αγνοεί την Τούρκικη μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Με τη νέα μειονοτική εκπαιδευτική νομοθεσία που παρασκευάστηκε και εφαρμόστηκε χωρίς καμία διαβούλευση με την μειονότητα άλλη μια φορά χτύπησε την αυτονομία της μειονοτικής εκπαίδευσης. Στη ψηφοφορία του κοινοβουλίου οι βουλευτές μέλη της μειονότητας ψήφησαν κατά σε αυτό το νόμο και έχει ως στόχο να αυξήσει τον έλεγχο τη κυβερνητική εξουσίας πάνω στη μειονοτική εκπαίδευση. Η χώρα μας η Ελλάδα να σταματήσει στις αναληθείς ισχυρισμούς και να μπει άμεσα σε διάλογο με την μειονότητα για την λύσει των προβλημάτων στο εκπαιδευτικό σύστημα . Ως μειονότητα η προσδοκία μας είναι αυτή.