ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF'den Dayanışma Çağrısı

17.10.2004
ABTTF Genel Başkanı Halit Habipoğlu'ndan Dayanışma Çağrısı

Sevgili Batı Trakyalı hemşerilerim,

Avrupa Birliği, 10 yeni ülkenin katılımıyla üye sayısını 25 ülkeye çıkarttı. Avrupa Parlamentosu da, 25 Avrupa ülkesi vatandaşlarının seçtiği milletvekillerinin katılımıyla bu yıl Temmuz ayında görevine başladı. Görüldüğü üzere Avrupa büyüyor ve gittikçe daha fazla ulus, dil ve kültür biraraya geliyor. Avrupa birliği gelişiyor ve bu çok kültürlülük sayesinde daha da güçleniyor.

Bizler de Batı Trakya Türk Azınlığı olarak bir Avrupa ülkesi olan Yunanistan'da yaşıyoruz. Herkes gibi ülkemizin kalkınması, refahı, esenliği, birliği ve bütünlüğü için çalışıyoruz. Bizim kimliğimiz, dilimiz ve kültürümüz de yeni kurulan bu çok kültürlü Avrupa içerisinde bir zenginlik olarak yer almaktadır.

Bu yüzden bizler de kendi kimliğimizi ve kültürümüzü uluslararası boyutta tanıtmalıyız. Özellikle Avrupa Parlamentosu'nda ağırlığımızı hissettirmeliyiz. Bu görevi Avrupa'da yaşayan Batı Trakyalı Türkler tarafından kurulmuş bulunan 29 derneğin çatı kuruluşu olan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu yürütmektedir. Üye derneklerimizi desteklemeye devam etmenin yanısıra, siyasi tanıtım çalışmalarına ağırlık vermeye başladık. Avrupa Birliği, Avrupa Parlamentosu, Birleşmiş Milletler, AGİT ve HABITAT gibi uluslararası kuruluşlar nezdinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Son olarak Eylül ayı içerisinde Barselona'da düzenlenen HABITAT ve geçen hafta Varşova'da düzenlenen AGİT toplantılarına katıldık.

Ancak bu çalışmaları yürütürken sizlerin desteğine her zaman ihtiyaç duymaktayız. Bu başarıların devam edebilmesi için elele vermeliyiz. Güçlerimizi birleştirmeliyiz. Sizlerden alacağımız güçle Batı Trakya Türk Azınlığı'nı dünya çapında layık olduğu şekilde temsil edeceğimizden ve aynı başarıları tekrar edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın.

İşlerinizde başarılar diler, saygılar sunarım.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Genel Başkanı

Halit Habipoğlu