ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Almanya’da Türklere yönelik ırkçı saldırılar artışta

05.01.2015
ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu: Almanya hepimizin Almanya’sı, sokağa çıkmaktan korku duyduğumuz bir Almanya istemiyoruz

Almanya’da yaşayan Türk toplumuna yönelik ırkçı saldırılar son dönemde artış gösterdi. 31 Aralık Çarşamba günü Pforzheim kentinde yeni yılı ailesi ile birlikte işlettikleri döner dükkanında kutlayan Türk aileye yönelik saldırının ardından bu kez de Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Dormagen kentinde bir ilkokul, lise ve şehir meydanına Türkleri hedef alan ırkçı sloganlar yazıldı.

3 Ocak kentinde gerçekleştirilen saldırılarda lisenin pencelerine ve duvarlarına “Türkler Alman olamaz” ve “Türkler öldürülecek” şeklinde ırkçı yazılar yazıldı, Nazilerin sembolü gamalı haç işareti çizildi. 21 Aralık’ta, Dormagen’de inşaatı devam eden Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Süleymaniye Camisi’ne benzer bir saldırı gerçekleştirilmişti.

Almanya’da Pegida kısaltmasıyla ortaya çıkan Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar, kısa adıyla Pegida adlı oluşumun göçmen ve İslam karşıtı söylemleri ile Almanya gündeminde yarattığı etki ve buna bağlı olarak Almanya’daki camilere yönelik ırkçı saldırılarda gözlemlenen artış Türk toplumunu kaygılandırıyor. Pegida ile ırkçı saldırılar arasında bir bağ bulunup bulunmadığı bilinmese de ırkçı söylemin artış göstermesi ve Pegida’nın bugün Köln’de bir eylem gerçekleştirmesi endişelerin artmasına sebep oluyor. Aynı gün, yani bugün Almanya’daki ırkçılık karşıtı sivil toplum kuruluşları da “Köln karşı koyuyor” sloganı ile bir yürüyüş gerçekleştiriyor. Köln’deki Pegida’ya karşı yürüyüşe Alman siyasi partileri ile STK’ları, Hristiyan ve Musevi cemaati de destek veriyor.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Almanya’da yaşayan göçmen ve bu göçmen toplumu içerisinde çoğunluğu oluşturan Türk toplumuna yönelik ırkçı saldırıların artış göstermesi endişe verici. Almanya’daki Türk toplumunun bir parçası olarak bizler de Pegida karşıtı gösteriye destek veriyoruz, Almanya’da artan ırkçılık karşısında tepkimizi duyuruyoruz. Almanya’da Pegida oluşumunun güçlenmesi ırkçılık karşıtı gösterilerin daha da artmasına sebep olacaktır. Oysa Almanya hepimizin, Türkler ve diğer tüm gruplar Almanya’nın bir parçası. Barış ve kardeşlik içerisinde bir arada yaşamayı sürdürebilmemizin tek kuralı da birbirimize saygı duymak ve hoşgörü ve karşılıklı anlayış göstermek. Aksi takdirde sokağa çıkmaktan korku duyduğumuz bir Almanya bulacağız.” dedi.