ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

2005’de Yunanistan’ı Zor Günler Bekliyor

15.10.2004
Avrupa Komitesi’nin üye 15 ülkede 82 temel üzün üzerinde yaptığı araştırma sonucunda, Yunanistan AB ülkeleri arasında en pahalı ikinci ülke olarak seçildi.

Eleftherotipia Gazetesi’nde yayınlanan haberde, üretici ve tüketiciler arasındaki rekabet savaşı gelirimizi, hatta turizm sektörümüzü bile etkilemiştir denildi.

Yazıda, araştırma sonuçlarının tüm Avrupa genelinde yayınlanarak, hangi ülkelerden temel ürünler satın alıp almaları hakkında Avrupalılara bilgi verileceği ve sonuç olarak da Yunanistan’dan alış veriş yapılmamasının tavsiye edileceği bildirildi.

Yunanistan’a gelmeyi düşünen bir turistin doğal olarak, çok daha ucuz olan İspanya ve Portekiz’i tercih edeceğini belirten Eleftherotipia, durumun bu şekilde devam etmesi halinde en geç 2005 yılında Avrupa’nın en pahalı ülkesi olacaklarının altını çizdi.

Haberde, araştırma sonuçlarına göre Avrupa’nın en pahalı ülkesi olan İrlanda’da da bu sorunun yaşandığı, ancak bu ülkenin ekonomik kalkınmasının Yunanistan’a oranla çok daha hızlı olduğu vurgulandı.

Rodiaki Gazetesi’nde yayınlanan diğer bir haber ise Eleftherotipia’nın öngörüsünü doğrular nitelikte…

Joahim Müler adında bir Alman turist gazeteye yazdığı mektupta, eşiyle birlikte dört senedir Yunanistan’a geldiklerini, ancak bu sene bir şişe su için ödedikleri 5 Euro’nun ardından, paralarının çalınmasına bir daha izin vermeyeceklerini belirtiyor.

Yunanistan’ın turizm gelirlerinden en büyük payı alan, Mykonos, Santorini gibi turistik Yunan adalarının yanı sıra, Onikiada bölgesinin merkezi konumundaki Rodos’ta da 2004 yılı turizm verileri son yılların en kötü sezonunun yaşandığını gösteriyor. Adalarda turist sayısı bakımından %8 gerileme yaşanırken, turizm gelirlerindeki azalma oranının ise %25-30 ulaştığı bildiriliyor.

Yerli esnaf, Yunan turizm sektöründeki olumsuz gidişatın 2005 yılında da artarak devam edeceği endişesini taşırken, olimpiyat oyunlarına rağmen turizmden beklediği geliri elde edemeyen Yunanistan’ı önümüzdeki yıl zor günlerin beklediği görülüyor.