ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Gießen Şehri Yabancılar Meclisi 25 Mayıs Avrupa Parlamentosu seçimlerini değerlendirdi

22.05.2014
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Yönetim Kurulu üyesi Nabi İbrahimcik’in Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı Gießen Şehri Yabancılar Meclisi’nin 6 Mayıs 2014 tarihli son genel kurulda gerçekleştirdiği panelde 25 Mayıs’ta Almanya’da gerçekleştirilecek Avrupa Parlamentosu seçimleri ve Avrupa’nın durumu tartışıldı. Nabi İbrahimcik’in yönettiği panele Almanya’da Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılacak altı siyasi partinin temsilcileri ve bazı AP adayları katıldılar, partilerinin Avrupa Parlamentosu seçim programları hakkında bilgilendirmede bulundular.

Gießen Şehri Yabancılar Meclisi’nde Batı Trakya Türk Gençleri Listesi 8 sandalyeye sahip

Almanya’nın üniversite şehri olarak bilinen Gießen’de Yabancılar Meclisi’ne seçilen Batı Trakya Türk Gençleri sekiz kişiden oluşuyor. Listede yer alan ABTTF Yönetim Kurulu üyesi Nabi İbrahimcik, Yabancılar Meclisi Başkan Yardımcısı olarak görevini yürütüyor. Yabancılar Meclisi’nde görev yapan diğer Batı Trakya Türk kökenli isimler şöyle: Rasim Azim, Mustafa Ahmet, Ayhan Rüstem, Orhan Ahmet, Fehime Ahmet. Batı Trakya Türk Gençleri listesinde ayrıca Makedon Müslüman azınlığından Surejan Mustafov ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Zuhal Baykara da yer alıyor.

1 Aralık 2010 tarihinde Gießen Şehri Yabancılar Meclisi için yapılan seçimlerde Batı Trakya Türk Gençleri Listesi oyların yüzde 27’sini alarak 8 sandalye ile yabancılar meclisinde yer almıştı. Yabancılar Meclisi’nde Gießen Uluslararası Liste yüzde 41.7 oy oranı ile 13, Alevi Kültür Derneği Listesi yüzde 5 oy oranı ile 2, Kültürlerarası Aktif Liste ise yüzde 26.3 oy oranı ile 8 sandalye kazanmıştı. Yabancılar Meclisi, 30 Kasım 2015 tarihine kadar görevini sürdürecek.