ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Dilsel Çeşitlilik Projesinden Avrupa çapında online dil yarışması: Kendi dilinde videonu çek, dilini ünlü yap!

04.04.2014
Avrupa çok dillilik hedefi kapsamında her Avrupa vatandaşının anadiline ek olarak en az iki yabancı dil konuşması gerektiğine inanan, insanları daha fazla dil öğrenmeye teşvik eden ve onlara çok dilli olmanın avantajlarını anlatan AB Yaşam Boyu Öğrenim Programı’nın desteklediği Dilsel Çeşitlilik Projesi, Avrupa çapında online dil yarışması düzenliyor. Avrupa Halkları Federal Birliği(FUEN), Avrupa Azınlıkları Gençliği(YEN), Almanya’daki Sorbları temsil eden Domowina, Belçika’daki Almanca konuşan toplumun oluşturduğu Syneupedia VoG ve Almanya-Danimarka sınır bölgesini oluşturan kuzey Schleswig Holstein-Syddanmark bölgesini büyüme bölgesi haline getirmeyi hedefleyen Growth Center isimli projenin partnerliğinde gerçekleştirilen Dilsel Çeşitlilik Projesi’nin MiLaS isimli dil yarışması ile dilsel çeşitliliğe ve çok dilliliğe dikkat çekmek isteniyor.

Gençler ve genç erişkinlere yönelik MiLaS online dil yarışması, “Hiçbir zaman geç değil... Dilini ünlü yap” mottosu ie gençlerden çeşitli dillerde metinler yazarak yazdıkları metinleri videoyaya çekerek yarışmaya katılmaları isteniyor. Avrupa’nın bölgesel ve azınlık dillerine özellikle dikkat çekmek isteyen yarışma ile gençlerden dillerinin ne kadar güzel olduğunu göstermeleri, bunun için özgün şiirler, skeç veya şarkılar kullanarak kendi dillerini eğlenceli ya da duygusal bir şekilde sunmaları isteniyor. MiLaS Facebook sayfasına yüklenecek maksimum üç dakikalık video ile yarışmaya katılacak kendilerine oy verecek arkadaşlarının desteği ile büyük ödüllerden birini kazanabilirler.

En popüler 10 video arasında Avrupa’nın farklı bölgelerinden gelen juri en iyi 5 videoyu seçecek. Bu videoların yazarları ise 9 Mayıs Avrupa Günü’nde Sønderborg, Danimarka’da gerçekleştirilecek ödül törenine davet edilecek.

Online dil yarışmasına katılım için son gün: 28 Nisan 2014!

Online dil yarışması için: milas.language-diversity.eu

Daha fazla bilgi, kurallar, poster ve sıkça sorulan sorular için: http://language-diversity.eu/campaigns/milas-wettbewerb

Daha fazla bilgi için:
info@language-diversity.eu, judith@language-diversity.eu veya Tel.: +49 176 31416912 (Eva Penzes) Tel.: +49 173 9936731 (Judith Walde)