ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Azınlığın tüm tepkisine rağmen 23 “tayinli din öğreticisi” devlet okullarında göreve başladı!

21.01.2014
ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu: “Azınlığa rağmen, azınlık için” anlayışı ile yürütülen politikaların hiçbir faydası olmadığı ortadadır.

Batı Trakya’daki camilerde ve devlet okullarında tayinli müftülere bağlı olarak görev yapmasını öngören 4115/2013 sayı ve tarihli yasa resmen uygulanmaya başlandı. İlk aşamada yalnızca orta dereceli devlet okullarında görev yapmasına karar verilen “tayinli din öğreticileri” 10 Ocak 2014 itibari ile göreve başladı.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın tepkisine rağmen Meclis’ten geçirilen ve uygulamaya konan yasa ile Eğitim, Yaşam Boyu Öğrenim ve Din İşleri Bakanlığı tarafından yapılan çalışma sonucunda Batı Trakya’da 63 din görevlisi yalnızca devlet okullarında görev yapmak üzere seçilmiş, Doğu Makedonya-Trakya Bölge Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı mülakat sonrasında sözleşmeli memur olarak devlet okullarında göreve başlaması öngörülen 63 kişiye yönelik bir eğitim programı düzenlenmişti.

Gündem’in haberine göre ilk atamalar 9 Ocak 2014 tarihinde yapıldı, 23 kişilik ilk “tayinli din öğreticileri”(ierodidaskalos) grubu devlet ortaokul ve liselerinde göreve başladı. Buna göre Gümülcine’de 9, İskeçe’de 9 ve Meriç’te 5 “tayinli din öğreticisi” 10 Ocak 2014 itibari ile göreve başladı. Basında yer alan haberlere göre ataması yapılan 23 kişinin 22’si Selanik Özel Pedagoji Akademisi(SÖPA) mezunu, biri ise İlahiyat bölümü mezunu.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Batı Trakya Türk Azınlığı’nın şiddetle karşı çıkmasına rağmen kabul edilen “240 İmam Yasası” Batı Trakya’daki devlet okullarında resmen uygulanmaya başlandı. Kendisini doğrudan ilgilendiren konularda karar alma mekanizmalarına dahil edilmeyen, dahası azınlık temsilcilerinde dile getirilen tepkisini hiçe sayan Yunan Hükümeti, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın çıkarına olduğu iddiası ile yasayı uygulamaya geçirdi. “Azınlığa rağmen, azınlık için” anlayışı ile yürütülen politikaların hiçbir faydası olmadığı ortadadır. Bu tutum ve politika azınlığımızın devlet makamlarına olan inancı ve güvenini derinden yaralamıştır.” açıklamasında bulundu.