ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe Spor Birliği ile Elpides PAOK arasındaki minikler futbol maçı “Türkçe konuşmayın” tepkisi yüzünden yarıda kaldı

25.10.2013
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu: Spor, düşmanca tavrın değil kardeşlik ve dostluğun pekiştirilmesinde bir araç olmalı

İskeçe Spor Birliği Minikler Futbol Takımı’nın 19 Ekim Cumartesi günü Elpides PAOK Minikler Futbol Takımı ile yaptığı maç “Türkçe konuşmayın!” uyarısı nedeniyle yarıda kesildi. Maç sırasında PAOK minikler futbol takımında oynayan çocuklarının velilerinin İskeçe Spor Birliği minikler takımının antrenörünün minik oyuncuları ile Türkçe konuşmasına tepki göstermesi üzerine İskeçe Spor Birliği maçı yarıda bıraktı.

Gündem gazetesine konuşan İskeçe Spor Birliği antrenörü ve dernek yöneticisi Hakan İsmetoğlu, “19 Ekim Cumartesi günü Elpides PAOK takımının minikleriyle dostluk maçı yapmak için anlaştık. Futbolcularımız 2006 – 2007 doğumlulardan oluşuyor. En küçük takımımız. Minikler takımımızın antrenörü Erkan Kiracı arkadaşımız. Tabii bazı anne babalar da maçı izlemek için gelmişti. Antrenörümüz Erkan da maç sırasında doğal olarak çocuklara taktik veriyor. Pek tabii ki bu konuşmaları da Türkçe yapıyor. Çocuklara taktik veriyor. O sırada velilerden biri gelip Türkçe konuştuğu için bizim antrenörümüze tepki gösterdi. Türkçe konuşmamasını söyledi. Tabii onu oradan uzaklaştırdılar ve olay pek büyümeden bitti. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra bu sefer takımın başkanı gelip aynı tepkiyi gösterdi. Bizim taraf Türkçe konuşmalardan tahrik oluyor, bilinçli mi yapıyorsunuz, şeklinde tepki gösterdi. Bunun üzerine biz de maçtan çekildik.” dedi.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “İskeçe Spor Birliği ile Elpides PAOK minikler futbol takımları arasındaki dostluk maçının “Türkçe konuşmayın” tepkisi ile yarıda kalması oldukça üzücü. Bir kişinin anadilinde konuşması diğerlerini rahatsız ya da tahrik eden bir şey olamaz, olmamalıdır da. Spor, düşmanca tavrın değil kardeşlik ve dostluğun pekiştirilmesinde bir araç olmalıdır. Dostluk amacıyla oynanan, üstelik de 6-7 yaşındaki minik çocukların oynadığı bir maçta yaşanan bu durumu şiddetle kınıyor, Elpides PAOK takımının başkanın tüm takım adına özür dilemesini istiyoruz.” açıklamasında bulundu.