ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın STK Kapasite Geliştirme Eğitim Programı’na katıldı

04.10.2013
T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı(YTB) tarafından 30 Eylül-3 Ekim 2013 tarihlerinde Ankara’da II. STK Kapasite Geliştirme Eğitim Programı düzenlendi. 16 ülkeden 65 sivil toplum kuruluşu ve 117 temsilcinin biraraya getirildiği eğitim programına Batı Trakya Türk Azınlığı’nı temsilen İngiltere Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı ve ABTTF Başkan Yardımcısı Rıdvan Hacıbedel ve Dernek Genel Sekreteri Şadan Gürses ile ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyeleri Nabi İbrahimcik ile Funda Reşit katıldılar.

İlki Mart 2013’te yine Ankara’da geliştirilen STK Kapasite Geliştirme Programı’nın ikincisinde ABD, Avustralya, Kanada, Rusya, Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç, Danimarka, İsviçre, İngiltere, İtalya ve Macaristan’dan gelen sivil toplum temsilcileri proje döngüsü yönetimi ve sosyal medya araçları kullanımı ile savunuculuk ve lobicilik, STK’lar arası işbirliği ve uluslararası etkileşim eğitimleri aldılar.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yurtdışında 6,5 milyon Türk vatandaşı olduğunu söyledi, bu vatandaşların kurduğu yaklaşık 5 bin civarında olan STK'ların çok büyük bir güç oluşturduğunu belirtti. Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ise ulusal ve uluslararası düzeyde etkin, alanında uzman daha fazla STK’lara ihtiyaç olduğunu söyledi. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç ise hedeflerinin STK’ların idari ve organizasyonel olarak STK tarafından sunulan hizmet kalitesi standartlarını yükseltmek olduğunu belirtti.

Eğitim programında STK’lar arası işbirliği ve uluslararası kuruluşlarla etkileşim konusunda sunum yapan T.C. Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri ve Sosyal Bütünlük için Avrupa Müslüman İnisiyatifi(EMISCO) Sözcüsü Veysel Filiz, STK’ların mevcut durumları ve özel ihtiyaçları doğrultusunda kendi aralarında, özel sektör ve kamu kuruluşları ile uluslararası kuruluşlar ile iletişim ağları oluşturmaları gerektiğinin altını çizdi. Uluslararası düzeyde faaliyet gösteren STK’lara örnek olarak ABTTF’yi gösteren Veysel Filiz, ABTTF’nin uluslararası örgütler düzeyinde çalışmalar gerçekleştiren bir STK olarak lobicilik alanında da aktif olarak çalıştığını ifade etti.

Kamu kurum ve kuruluşları da ziyaret edildi

Anıtkabir’i ziyaret eden Batı Trakya Türkleri heyeti, eğitim programı çerçevesinde çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarını da ziyaret etti. 1 Ekim 2013’te TBMM’nin açılışına katılan ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu Üyesi Funda Reşit ile İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Şadan Gürses, Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) İstanbul Milletvekili ve AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Belma Satır ile görüştüler.
GALERİ