ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Tayinli imamlar devlet okullarında göreve başlayacak!

05.09.2013
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu: Din ve inanç özgürlüğüne aykırı 240 İmam Yasası’nın iptal edilmesini istiyoruz

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın “240 İmam Yasası” olarak adlandırdığı Batı Trakya’daki camilerde ve devlet okullarında devlet tarafından atanmış din görevlilerinin görev yapmasını öngören 4115/2013 sayı ve tarihli yasa uygulamaya geçiyor. Eğitim, Yaşam Boyu Öğrenim ve Din İşleri Bakanlığı tarafından yapılan çalışma sonucunda Batı Trakya’da 63 din görevlisi şimdilik yalnızca devlet okullarında görev yapacak.

Gündem gazetesinin haberine göre sınavın ilk aşamasını başarıyla tamamlayan kişiler arasından Doğu Makedonya-Trakya Bölge Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı mülakat sonrasında toplam 63 kişi sözleşmeli memur olarak devlet okullarında göreve başlayacak. Gümülcine’de 31, İskeçe’de 19 ve Meriç’te 13 din görevlisi devlete ait orta dereceli okullarda Kuran’ı Kerim öğretecek. Yapılan açıklamaya göre devlet tarafından atanacak bu kişiler bölgedeki camilerde şimdilik görevlendirilmeyecek.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Batı Trakya Türk Azınlığı’nın tüm tepkisine ve yasanın bütünüyle iptal edilmesi talebine rağmen Yunan Hükümeti yasayı uygulamada ısrar ediyor. İlk aşamada Hükümet, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın tepkisi nedeniyle tayinli din görevlilerini bölgedeki camilerimizde değil sözleşmeli memur olarak devlet okullarında göreve getirmeye hazırlanıyor. Peki sonra ne olacak? Bu yasa din ve inanç özgürlüğüne ve Yunanistan’ın taraf olduğu ikili ve uluslararası anlaşmalara aykırı. Bu nedenle ülkemiz Yunanistan’dan azınlığımızın din işlerine müdahale etmekten vazgeçmesini ve bu yasayı iptal etmesini istiyoruz.” açıklamasında bulundu.