ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Aşırı sağcı “Kutsal Tabur” grubu Selanik’teki Atatürk Evi’ni protesto etti

21.08.2013
T.C. Selanik Başkonsolosluğu’na yürüyen grup Atatürk karşıtı hakaret içeren slogan attı

Aşırı sağcı “Kutsal Tabur”(İeros Lahos)’a üye bir grup T.C. Selanik Başkonsolosluğu ile aynı yerleşkede bulunan Atatürk Evi’nin üç yıl süren yenileme çalışmaları sonunda müze olarak açılmasını protesto etti.

Birlik gazetesinin haberine göre 20 Ağustos Salı akşamında ellerinde Yunan bayrakları ve “Kutsal Tabur 2012 - Özel Kuvvetler Yedekleri” yazılı bir pankart ile T.C. Selanik Başkonsolosluğu’nun önüne yürüyen grup başkonsolosluk binası önünde Atatürk’e yönelik hakaret içeren slogan attı. Yunan milli marşını okuyan grup, Yunanlılara soykırım yapıldığı iddiası ile bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında dünyaya geldiği ve babası Ali Rıza Efendi’nin vefatına kadar yaşadığı Selanik’teki “Atatürk Evi” üç yıl süren yenileme çalışmalarının ardından 16 Ağustos 2013 tarihinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in katılımı ile düzenlenen resmi tören ile açılmış, törene T.C. Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Kiryakos Gerontopulos, ABD Selanik Başkonsolosu Robert Sanders, Selanik Belediyesi Başkan Vekili Konstantinos Zervas, Selanik Metropiliti temsilcisi ile Batı Trakya Türk Azınlığı üyesi PASOK Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, SYRIZA İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ve SYRIZA Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf da katılmıştı.