ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunanistan'a 1 Gün Vizesiz Giriş

22.08.2004
Edirne (A.A) - 22.08.2004 - Yunanistan Belediyeler Birliği (Trakya Polis) Danışmanı ve eski Şapçı Belediye Başkanı Dinos Haritapulos, Türk vatandaşlarının, Yunanistan'da vizesiz 1 gün kalabilmeleri yönünde çalışma yaptıklarını belirtti.

Haritapulos, Keşan Belediye Başkanı ve Trakyakent Başkan Vekili Mehmet Özcan'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, önceki hükümet döneminde, vizesiz 1 gün kalma konusundaki çalışmalara başlandığını ve son noktaya gelindiğini söyledi. Konuyu, Olimpiyat oyunlarının bitiminde tekrar gündeme getireceklerini ifade eden Haritapulos, 1 günlük vizesiz seyahat için olanca güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'ın sınıra yakın bölgelerinde kurulan belediye birlikleri için, önümüzdeki gülerde AB programlarından yararlanma amacıyla ortak bir seminer düzenleneceğini bildiren Haritapulos, bu seminerlere üç ülkedeki belediye birliklerinde yer alan belediye başkanlarının katılacağını kaydetti. Haritapulos, ayrıca seminerde Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin de bulunacağını bildirdi.