ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Altın Şafak: “Atina’ya cami inşa edilirse 100 bin kişilik ayaklanma çıkar”(!)

28.05.2013
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu: Hükümet Altın Şafak tehditi karşısında partiye yapılan devlet yardımının kesilmesi, hatta partinin kapatılması dahil tüm seçenekleri göz önünde bulundurmalı

Yunanistan’da Altın Şafak Partisi, Atina ve çevresinde yaşayan Müslümanların ibadet ihtiyaçlarını karşılamak üzere yapılması planlanan cami projesine karşı çıktı. AFP’nin geçtiği habere göre Altın Şafak Partisi Sözcüsü İlias Kasidiaris, “Eğer Yunanistan’daki Müslümanlar için bir cami inşa edilirse başını Altın Şafak Partisi’nin çekeceği 100 bin kişilik bir ayaklanma çıkar.” dedi.

Altın Şafak’ın Atina’da bir cami inşa edilmesi halinde ayaklanma çıkacağı tehditi karşısında ülkede Müslümanlar ile Altın Şafak Partisi arasındaki gerilimin tırmanmasından endişe ediliyor. Zira Yunanistan Müslümanlar Birliği’ne bir hafta önce bir tehdit notu gönderilmişti. Tehdit mektubunda Müslümanların Müslümanların 30 Haziran 2013’e kadar iş yerlerini kapatıp ülkeyi terk etmemeleri durumunda “yollarda tavuklar gibi kesilecekleri” ifade edilmişti. Tehdit mektubunda İslam dini ve Müslümanları hedef alan ağır hakaret ve küfür içeren ifadeler de yer alıyordu.

Polis Altın Şafak partisinin sembolü bulunan tehdit mektubun Atina merkez postanesinden gönderildiğini belirledi, ancak mektubun kim tarafından gönderildiği henüz belirlenemedi. Haziran 2012 seçimlerinde Yunan parlamentosuna 18 sandalye kazanarak giren Altın Şafak Partisi ise tehdit notunu gönderenin Altın Şafak partisi olduğunu reddetti.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Neo-Nazi ve aşırı sağcı Altın Şafak partisi bugün ülkedeki tüm Müslümanları tehdit eden bir boyuta ulaştı. Ülkede yaşayan Müslümanlar için cami inşa edilmesi halinde Altın Şafak partisinin ülkede bir ayaklanma başlatacağı tehditini aklımız almıyor. Bu tehdit karşısında hükümet, Altın Şafak partisine verilen devlet yardımının kesilmesi ve partinin kapatılması seçeneklerini de göz önünde bulundurarak acilen önlem almalı.” açıklamasında bulundu.

GALERİ