ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Avrupalı Hukukçular Eğitim Programları Başlıyor

13.03.2013
Başkanlığımız tarafından yurtdışındaki hukukçular için eğitim programları düzenlenecektir.

Eğitim Programları, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği Bakanlığı yetkilileri ile Türkiye'deki Hukuk Fakültelerinden akademisyenlerin iştirakiyle ortaklaşa olarak gerçekleştirilecek ve sertifikalandırılacaktır. Programın eğitim dili Türkçe olacaktır. Programlar süresince katılımcılara birbirleriyle ve çeşitli kamu kurumu temsilcileri ile yakından tanışma imkânı tanınması yanında, interaktif bir ortamın oluşturulması ve katılımcıların aktif iştirakinin sağlanması amacıyla, soru-cevap kısımları ve tecrübe paylaşımları gerçekleştirilecektir.

26 – 28 Nisan 2013 tarihlerinde Frankfurt'ta gerçekleştirilecek ilk program "Uluslararası Hukuksal İşlemler: Türkiye-Avrupa İncelemesi" başlığını taşıyacak ve özellikle tanıma, tenfiz ve adli yardımlaşma süreçleri ele alınacaktır.

17 – 19 Mayıs 2013 tarihlerinde Brüksel'de gerçekleştirilecek program "Ankara Anlaşması, Yargı Kararları ve Uygulama" başlığını taşıyacak ve özellikle Ankara Anlaşmasının tanıdığı haklar, kötüleştirme yasağı kuralı, örnek ABAD kararları gibi konular ele alınacaktır.

İlgili Bakanlıklardan konunun uzmanı uygulayıcılar ve akademisyenlerin katılımlarıyla gerçekleştirilecek programlarda, katılımcıların da iştirakiyle çalıştaylar yapılacaktır.

Avrupa ülkelerinde ikamet eden ve hukuk fakültelerinde en az lisansını tamamlamış olan tüm hukukçulara açık programların her birinin ücreti kişi başına 200 Avro'dur. Programlar birbirinden bağımsız olup birine veya ikisine katılmak mümkündür.

Programlar hakkında detaylı bilgiyi www.ytb.gov.tr/hukuk adresinden öğrenebilirsiniz.


T.C. Başbakanlık
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı
GALERİ