ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Backnang kentinde çıkan feci yangında aynı aileden 8 Türk yaşamını yitirdi

11.03.2013
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu: Polis ve diğer yetkili tüm birimlerden yangının çıkış nedenini tüm ayrıntıları ile birlikte incelemesini ve yangının kundaklama olup olmadığı konusunda yapılan araştırmanın sonuçlarını tüm kamuoyu ile paylaşmasını talep ediyoruz

Stuttgart yakınlarındaki Backnang kentindeki bir binada çıkan yangında aynı aileden 8 Türk yaşımını yitirdi. Yangın, 10 Mart Pazar günü sabahın erken saatlerinde çıktı, binanın ikinci katında evi bulunan Soykan ailesinden en küçük 6 aylık bir bebek olan Murat Soykan olmak üzere toplam 8 kişi hayatını kaybetti.

İtfaiyenin müdahalesi ile ancak saatler sonra kontrol altına alınabilen yangın zemin katında Baden Württeberg Türk Toplumu Derneği’nin olduğu binada çıktı. Polisin yaptığı açıklamaya göre ikinci katta çıkan yangının bir ısıtıcıdan çıkan elektrik kontağından kaynaklandığı tahmin ediliyor. Buna karşılık yangının çıktığı binanın zemin katında Türk derneğinin olması ve yangında yaşamını yitirenlerin tümünün Türk olması nedeniyle yangının bir kundaklama olmasından da endişe ediliyor. Zira 1992 yılında Mölln’de kundaklanan bir evde 3 Türk, 1993’te Solingen kentinde kundaklanan bir evde 5 Türk, 2008 yılında Ludwigshafen’de Türklere ait bir eve yapılan kundaklamada 9 Türk, son olarak ise 2012’de Dortmund’ta yine bir Türk ailenin dairesine düzenlenen saldırıda 3 Türk hayatını yitirmişti.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Backnang kentinde çıkan yangın büyük bir faciadır. Aynı aileden, en küçüğü altı aylık bir bebek olan 8 kişinin yaşamını yitirdiği bu feci yangın hepimizi derinden üzmüştür. ABTTF Yönetim Kurulu olarak Avrupa’da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri adına yangında yaşamını yitirenlere Alllah’tan rahmet, kederli ailesi ve tüm Türk milletine başsağlığı diliyoruz. Yapılan ilk incelemelere göre yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği ifade edilmekle birlikte yangının Almanya’da yaşayan Türklere yönelik ırkçı bir saldırı olduğu endişesi yaşanmaktadır. ABTTF olarak polis ve diğer yetkili tüm birimlerden yangının çıkış nedenini tüm ayrıntıları ile birlikte incelemesini ve yangının kundaklama olup olmadığı konusunda yapılan araştırmanın sonuçlarını tüm kamuoyu ile paylaşmasını talep ediyoruz.” açıklamasında bulundu.