ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Almanya federal seçimlerinde CDU’nun adayı Batı Trakya Türkü Cemile Yusuf

08.03.2013
Batı Trakya Türk Azınlığı üyesi Cemile Yusuf, 22 Eylül 2013 tarihinde gerçekleştirilecek olan federal seçimlerde Hristiyan Demokrat Birliği(CDU)’nden Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Hagen-Ennepe Ruhr I. Bölgesi’nden aday gösterildi. CDU, CDU Hagen federal milletvekili adayı olarak gösterdiği Almanya Leverkusen doğumlu genç politikacı Cemile Yusuf’u CDU Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti listesinden de aday gösterdi.

Almanya Federal Meclisi’nde yer alan 598 milletvekilinin yarısı doğrudan adaya verilen oylarla(birincil oylar), diğer yarısı ise partilerin eyalet kapsamında gösterdikleri aday listelerinden seçiliyor (ikincil oylar). CDU’dan Hagen milletvekili adayı gösterilen Cemile Yusuf, aynı zamanda CDU Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti aday listesinde de yer alacak.

CDU Kuzey Ren-Vestfalya Alman-Türk Forumu(DTF) Başkan Yardımcısı Cemile Yusuf’un 22 Eylül 2013 tarihinde Almanya Federal Meclisi Bundestag’a seçilmesi halinde Yusuf, Almanya’da Türk kökenli ilk CDU Milletvekili olacak. Alman-Türk Forumu Kuzey Ren-Vestfalya Başkanı Bülent Arslan, Cemile Yusuf’un aday gösterilmesinin göçmen kökenli kişiler için önemli bir işaret olduğunu söyledi, göçmen kökenli genç bir kadın olarak Cemile Yusuf’un adaylığını desteklediklerini söyledi.

1978 doğumlu Leverkusen doğumlu Cemile Yusuf’un ailesi Koca Mustafalar ise İskeçe’nin Yeni Mahalle köyünden yaklaşık 40 yıl önce Yunanistan’dan Almanya’ya göç etti. ABTTF’nin Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu’nun ilk üyesi olan Cemile Yusuf, Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu ve Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Çalışma, Entegrasyon ve Sosyal İşler Bakanlığı’nda danışman olarak çalışıyor. Alman-Türk Forumu Kuzey Ren-Vestfalya Başkan Yardımcısı Cemile Yusuf, 30 Haziran 2012’de gerçekleştirilen CDU Kuzey Ren-Vestfalya Kurultayı’ndaki seçimlerde oyların yüzde 60’ından fazlasını alarak üçüncü sıradan yönetime seçilmişti.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu: Cemile Yusuf diasporada yaşayan Batı Trakya Türklerinin gururu

Avrupa BatıTrakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “ABTTF Yönetim Kurulu olarak Avrupa’da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri adına Cemile Yusuf’u adaylığı dolayısı ile tebrik ediyor, federal seçimlerde Yusuf’a başarılar diliyoruz. CDU’nun Almanya çapındaki en kalabalık örgütlenmesi olan Kuzey Ren-Vestfalya Teşkilatı’nın 22 Eylül 2013 tarihinde federal seçimlerde Cemile Yusuf’u aday göstermesi çok önemli bir başarı. Cemile Yusuf’un seçilmesi halinde ilk kez Batı Trakya kökenli bir Türk Almanya Federal Meclisi Bundestag’ta olacak. Feçmişte Cemile Yusuf’un Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi olan ABTTF çatısı altında çalışmış olması ise bizler açısından ayrı bir gurur kaynağı. ABTTF olarak Cemile Yusuf’un adaylığını destekliyor, kendisinde seçimlerde başarılar diliyoruz.” açıklamasında bulundu.