ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία που αφορά τον Νόμο “240 Ιμάμηδων”

17.01.2013
Με την χτεσινή ψήφιση, η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης για ακόμη μια φορά θεωρήθηκε ότι δεν υπάρχει

την 16 Ιανουαρίου 2013 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ελληνική Βουλή η τροπολογία του Ν. 3536/2007, που έχει χαρακτηριστεί από την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης ως ο “νόμος των 240 ιμάμηδων”. Οι, από μια αποκλειστικά εκ χριστιανούς αποτελούμενη πενταμελής επιτροπή επιλεγόμενοι θρησκευτικοί λειτουργοί, που θα εκτελούσαν καθήκοντα στα τζαμιά της Δυτικής Θράκης προσκείμενοι στον “διορισμένο” μουφτή, πλέον κατόπιν της τροπολογίας αυτής, πέραν των τζαμιών-τεμένων, θα μπορέσουν να παραδίδουν και μαθήματα θρησκευτικών στα δημόσια σχολεία.

Στην ψηφοφορία της γενικής συνεδρίασης της βουλής, τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ και Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, αντιδρώντας στην τροπολογία, ψήφισαν “όχι”.

Κατά τη συζήτηση της τροπολογίας του Νόμου, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος επιτέθηκε λεκτικά στον Βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν και τον κατηγόρησε αποκαλώντας τον “Τούρκο πράκτορα”. Ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, δήλωσε πως θα προσπαθήσουν την επόμενη φορά να μην υπάρχουν Τούρκοι βουλευτές στη βουλή.

Πρόεδρος της Ε.Ο.Τ.Δ.Θ.: Μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή, ο πολιτικός λόγος που απευθύνεται στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης πλέον έχει σκληρύνει, φτάνοντας στο επίπεδο της λεκτικής επίθεσης και ύβρεων.

Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (Ε.Ο.Τ.Δ.Θ), Χαλήτ Χαμπίπογλου, δήλωσε: “ Η τροπολογία που αφορούσε τον Ν. 3536/2007, ψηφίστηκε από την βουλή, χωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, παρά την αντίδραση των βουλευτών της Τουρκικής Μειονότητας και όλων των μειονοτικών οργανώσεων. Πέραν αυτού, μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή και ο πολιτικός λόγος που απευθύνεται στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης έχει σκληρύνει, φτάνοντας πλέον στο επίπεδο της λεκτικής επίθεσης και ύβρεων. Ένα τρανταχτό παράδειγμα αυτής της κατάστασης είναι η λεκτική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στον βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν κατά την συζήτηση της εν λόγω τροπολογίας. Καταδικάζουμε εντονότατα την Χρυσή Αυγή που δήλωσε ότι θα προσπαθήσουν την επόμενη φορά να μην υπάρχει Τούρκος βουλευτής στην βουλή και καλούμε την Κυβέρνηση να διορθώσει το λάθος βήμα που έχει κάνει ψηφίζοντας την τροπολογία , μην υπολογίζοντας καθόλου τις αντιδράσεις της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.”

* Φωτογραφία: www.milletgazetesi.gr