ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Yöneticileri Gümülcine’de Temaslarda Bulundu

10.08.2004
 
 
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, 7 Mart Genel Seçimleri’nde meclise girmeye hak kazanan Yeni Demokrasi Partisi Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’e makamında bir tebrik ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında konuşma yapan Halit Habipoğlu milletvekili seçilmesinden dolayı sayın İlhan Ahmet’i tebrik ederek, görevinde başarılar diledi. Halit Habipoğlu, ABTTF’nin uluslarası çapta yapmış olduğu lobi çalışmalardan da örnekler vererek, elele verip beraberce çalışmaya ve her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti. Halit Habipoğlu ayrıca sayın İlhan Ahmet’i Eylül ayı iç erisinde yapılacak Habitat toplantılarına ve 2005 yılı içerisinde Almanya’nın Düsseldorf şehrinde yapılacak olan 29 Ocak Anma Etkinlikleri’ne de davet etti. Halit Habipoğlu’na ziyaretinden dolayı teşekkür eden sayın İlhan Ahmet, ayrıca 19. Madde ve yeni çıkan askerlik yasaları ile ilgili bilgiler verdi.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ikinci olarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu sayın Hüseyin Avni Botsalı’yı makamında ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında görev süresi bu sene sona erecek olan sayın Hüseyin Avni Botsalı’ya görev süresi boyunca yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı bir plaket sundu. Ziyareti sırasında Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyeleri de hazır bulundular. Halit Habipoğlu yaptığı konuşmada Batı Trakya Türk halkını hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve her türlü katkıyı yapan Gümülcine Başkonsolosu sayın Hüseyin Avni Botsalı’ya teşekkür ederek, şunları söyledi: “Sayın Botsalı bizlerden biri oldu. Gitmediği kasaba, köy kalmadı. Görev süresince çok aktif olarak çalışmalarda bulundu. Bizlere her zaman sahip çıkarak destek verdi. Yapmış olduğu çalışmalardan dolayı kendisine en içten teşekkürlerimizi sunarım”. Sayın Hüseyin Avni Botsalı da yapmış olduğu konuşmada ABTTF’nin ve yapmış olduğu çalışmaların önemine değ inerek, bu kuruluşa sahip çıkılması gerektiğini belirti. Görev süresi boyunca her zaman hakla içiçe olmaya çalıştığını belirterek, kendisine verilen plaketten dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

Ayrıca ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri Rodop Valisi Aris Yannakidis’i makamında ziyaret ettiler. Böylece geçen sene, yerel seçimler sonrası programda olmasına rağmen, alınan randevunun son anda Vali tarafından iptal edilmesi yüzünden gerçekleşmeyen ziyaret yerine getirilmiş oldu. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ziyarette yaptığı konuşmada geçen sene gerçekle ştirilemeyen ziyaretin geç de olsa yapılabilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sayın Vali Aris Yannakidis’e görevinde başarılar diledi. Ayrıca Avrupa çapına yayılmış Batı Trakya Türk dernekleri ve Avrupa Batı Trakya Türk Federsayonu ve yapılan çalışmlara hakkında bilgi verdi. Vali Aris Yannakidis de yapılan ziyaretten dolayı ABTTF yöneticilerine teşekkür etti.